HDSSB će podržati HDZ u konstituiranju vukovarskog Gradskog vijeća: "Ovo nije koalicija"

Foto: Hina

VIJEĆNICA HDSSB-a u vukovarskom Gradskom vijeću Slavica Jelinić na 2. konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Vukovara, 13. kolovoza, podržat će koaliciju prevođenu HDZ-om u formiranju Gradskog vijeća Vukovara, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare vukovarskog HDSSB-a.

"Ruku ću dignuti za sve projekte koji budu za dobrobit grada Vukovara i vodili prema zapošljavanju i razvoju, bez obzira od koga došli. Isto tako ukazat ću na sve moguće nepravilnosti i nezakonitosti. Ukoliko gradonačelnik Ivan Penava bude radio za dobrobit grada imat će našu podršku, a ukoliko ne - neće je imati. Ovo nije koalicija s HDZ-om", rekla je na konferenciji vijećnica HDSSB-a Slavica Jelinić.

Dodala je da ni ona ni članovi njene stranke neće prihvatiti nikakvu funkciju u vukovarskoj izvršnoj vlasti.

Osvrćući se na prvu, neuspjelu konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća Vukovara 17. srpnja, kojoj se nije odazvala, vijećnica HDSSB-a navela je kako na sjednicu nije došla jer je imala ranije ugovorenih i neodložnih obveza.

"Ukoliko se ne budu držali obećanog, onda ćemo i mi zauzeti malo drugačiji stav"

Poručivši je kako nikako ne bi dopustila da radi nje dođe do novih izbora u Vukovaru.

"Vrlo brzo na dnevni red vukovarskog Gradskog vijeća doći će i proračun za iduću godinu, a do tada ćemo pratiti rad HDZ-a i analizirati hoće li doista provoditi onaj program koji su prezentirali Vukovarcima i na osnovu kojih su dobili izbore, i ukoliko se ne budu držali toga, onda ćemo i mi zauzeti malo drugačiji stav", kazao je glasnogovornik HDSSB-a Karlo Šatvar.

Poručio je da HDSSB nije trgovačka stranka te ne namjerava niti s kim trgovati.

Druga konstituirajuća sjednica vukovarskog Gradskog vijeća najavljena je za 13. kolovoza.

Na prvoj sjednici, održanoj 17. srpnja, vukovarsko Gradsko vijeće nije konstituirano jer nijedan od dvojice kandidata za predsjednika Vijeća – Igor Gavrić (HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ) i Goran Bošnjak (SDP-HNS-SU) nije dobio potrebnu većinu glasova vijećnika.

Na sjednici nije bilo vijećnice HDSSB-a Slavice Jelinić, koja se u javnosti percipira kao vijećnica koja bi trebala donijeti prevagu.

Naime, u vukovarskom Gradskom vijeću 10 vijećnika ima koalicija HDZ-HSP AS-HSS-HČSP-DC-BUZ, a po pet vijećnika koalicija SDP-HNS-SU i koalicija srpskih stranaka SDSS-SNS-NSS, koje se međusobno podržavaju.

Jednog vijećnika, Slavicu Jelinić, ima koalicija HDSSB-HSP-A HSS-HZ-ABSH-OS-ZZH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara