HDZ: Očekujemo ostavku ministrice Opačić, suspenzija Obiteljskog zakona fijasko je cijele Vlade

HDZ: Očekujemo ostavku ministrice Opačić, suspenzija Obiteljskog zakona fijasko je cijele Vlade

Foto: FAH

SUSPENZIJA Obiteljskog zakona još je jedan veliki fijasko Vlade zbog kojeg od ministrice socijalne politike i mladih Milanke Opačić, ali i cijele Vlade, HDZ očekuje podnošenje ostavke, poručeno je u srijedu iz HDZ-a.

"To je prvi put u povijesti da Ustavni sud suspendira, ne neke zakonske članke, već cijeli zakon", istaknuo je Željko Reiner na konferenciji za novinare u središnjici HDZ-a.

Ustavni je sud, podsjeća Reiner, zbog neustavnosti Vladi na popravak vraćao čak 24 dokumenta. "To dovoljno govori o neznanju, aljkavosti i aroganciji kojom Vlada pristupa zakonodavnoj aktivnosti", poručio je Reiner.

Reiner: Zakon bi u primjeni prouzročio golemu štetu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ je, podsjeća, u saborskoj raspravi o spornom zakonu prvi upozorio na brojne manjkavosti, predlagao amandmane te upućivanje zakona u treće čitanje, no ništa od tih prijedloga nije prihvaćeno.

"Ovaj bi zakon, kada bi bio primijenjen, izazvao pravnu nesigurnost i golemu štetu", uvjeren je Reiner koji je izrazio nadu da će "po 24. puta upaljeno crveno svjetlo Ustavnog suda" otrijezniti kolege iz vladajuće većine da počnu razmišljati za kakve zakone dižu ruke.

"Svi želimo dobar i provediv zakon, no postavlja se pitanje zašto Ministarstvo socijalne politike i mladih na čelu s Milankom Opačić predlaže neprovedive zakone. Sada bi se konačno morali suočiti s posljedicama svog nestručnog, bahatog i nesavjesnog rada na račun hrvatskih građana, tako da očekujemo da ministrica Opačić i cijela Vlada podnesu ostavke", poručio je predsjednik HDZ-ovog Odbora za obitelj i mlade Stjepan Adanić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara