HDZ o monetizaciji autocesta: Vlada nema mandat rasprodati nacionalno bogatstvo

Foto: Arhiva

OSJEČKO-BARANJSKI HDZ danas se oštro suprotstavio najavljenoj monetizaciji autocesta, istaknuvši da Milanovićeva Vlada nema mandat da rasprodaje nacionalno bogatstvo.

Čelnici HDZ-a Osječko-baranjske županiji na konferenciji za novinare upitali su i kako to da strancima upravljanje autocestama može biti profitabilno, a Hrvatskoj ne.

Tajnik županijskog HDZ-a Ivan Radić, upozorio je na loša iskustva s rasprodajom brojnih hrvatskih tvrtki, čije posljedice osjećamo i danas.

HDZ se protivi najavljenoj monetizaciji autocesta koje su već izgradili i platili hrvatski građani, a ujedno ona znači i otpuštanje radnika i više cestarine, naglasio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako Hrvatska treba imati takvu politiku da država uspješnim upravljanjem zarađuje od naših autocesta, a samim tim i poboljša životni standard građana koji je više nego zabrinjavajući.

Hrvatska treba partnere za izgradnju novih vrijednosti, a davanje u koncesiju autocesta sigurno ne idu tome u prilog, rekao je tajnik HDZ-ovog Odbora za gospodarstvo Goran Soldo.

Povećanjem cestarina doći će do preusmjeravanja prometa na lokalne, županijske i državne ceste koje moramo dodatno održati, upozorio je Ivan Anušić, predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a.

Predložio je da se umjesto monetizacije postojećih autocesta pronađu strani ulagači, istaknuvši kako se to odnosi i za završetak Koridora Vc, izgradnju nizinske pruge Rijeka-Zagreb kao i kanala Dunav-Sava, pa im "onda kada izgrade te objekte damo u koncesiju".

Ni jedna Vlada pa tako ni Milanovićeva nema mandat da rasprodaje nacionalno bogatstvo, jer to je najveći udarac svakoj državi, zaključio je Anušić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara