HDZ-ovci napustili sjednicu Odbora za ratne veterane, SDP-u poručili: "Ne pokazujete niti mrvicu empatije prema Vukovaru!"

HDZ-ovci napustili sjednicu Odbora za ratne veterane, SDP-u poručili: "Ne pokazujete niti mrvicu empatije prema Vukovaru!"

Foto: Hina

NA ODBORU za ratne veterane došlo je do sukoba zbog ploča na ćirilici u Vukovaru. Predsjednik Odbora HDZ-ov Josip Đakić tražio je da se raspravlja o ovoj temi, a SDP-ov Željko Sabo, ujedno i gradonačelnik Vukovara, upozorio je da je gradsko vijeće ispunilo želju Odbora i izmijenilo svoj statut po kojem je Vukovar proglašen mjestom posebnog pijeteta. Vladajući nisu htjeli raspravu pa se Đakić pobunio i napustio sjednicu.

"Svaki naredni Odbor ćemo bojkotirati, a raspravu u Hrvatskom saboru, gdje je mjesto parlamentarne demokracije, sukobljavanje mišljenja, ideja, prijedloga i načina rješenja koja su najbolja za hrvatski narod ćemo doživjeti valjda do kraja ove godine, s obzirom na to da je točka 50 i neka na dnevnom redu", kazao je Đakić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sabo pak tvrdi da ovakvo ponašanje ne pokazuje poštovanje prema gradskom vijeću Vukovara.

"S jedne strane govorimo o problemima Vukovara, pismenosti i problemima, i kad jedno tijelo u Gradu Vukovaru donese odluku, onda iza toga nema poštivanja Gradskog vijeća Grada Vukovara. Ali svakom na dušu. Nemam razloga da se sramim ovdje pred vama koji ste vanjski članovi ili bilo kim drugim", poručio je Sabo.

"Ne pokazujete niti mrvicu empatije i zato se sve ovo događa", predbacio je vladajućima HDZ-ov zastupnik Zvonko Milas.

Vanjski član Odbora i predstavnik branitelja Ilija Vučemilović Šimunović upozorio je kako je hrvatski branitelj stradao na ulici Vukovara. “Riješimo to ovdje da se ne bi rješavalo na ulici“, pozvao je vladajuće.

"Vi skidate dnevni red! Nemojte ignorirati ovu temu jer ćemo stvoriti još žešću raspravu i konflikt koji tinja u Vukovaru“, zaprijetio je Đakić, nakon čega je sa stranačkim kolegama napustio sjednicu Odbora, a sjednica je zbog nedostatka kvoruma otkazana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara