HEP: Kvaliteta plina u Osijeku je dobra; Gradonačelnik Vrkić zbog vrtoglavih računa traži novu, neovisnu analizu!

Foto: Ilustracija

STIGAO je nalaz revizije kvalitete plina na području Osijeka koju je zbog visokih računa za prosinac zatražio gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić. Po njima, plin je visoke kvalitete, kaže član uprave HEP-a Zvonko Ercegovac.

"Kvaliteta plina je u okvirima standardne vrijednosti. Dakle, odstupanja su minimalna tako da nismo ni sumnjali da je to razlog povećane potrošnje plina u prosincu. Jedini razlog ovako velike razlike između studenog i prosinca su period očitanja i temperaturne razlike. Prosječna temperatura u studenom bila je 7 stupnjeva, a u prosincu 1,5 stupanj", izjavio je Ercegovac.

S takvim odgovorom Vrkić nije zadovoljan. "Ono što je meni ostalo, to je da i dalje pokušam pronaći logično rješenje koje može objasniti činjenice da su računi tako veliki nastali u vrijeme kada objektivno nije bilo prave zime. Pitam se hoće li nas takvi računi čekati i na ljeto", rekao je osječki gradonačelnik koji traži još jednu analizu.


"Ovom prilikom pozivam neovisne stručnjake, tražim od njih suvisao odgovor i spreman sam to platiti. Ne zato da bih na bilo koji način bio protiv institucija, nego naprosto zbog toga što jedino pravi odgovor može spasiti i naše potrošače, ali i institucije koje rade svoj posao. Prevelika je razlika između dojma i stvarnog troška", istaknuo je Vrkić.

Siječanjski bi računi trebali biti desetak posto niži od prosinačkih, zaključuju u HEP-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara