HEP s japanskim Marubenijem potpisao sporazum o ekskluzivnosti za Plomin C

HEP s japanskim Marubenijem potpisao sporazum o ekskluzivnosti za Plomin C

Ilustracija: HEP

HRVATSKA elektroprivreda (HEP) potpisala je s japanskom korporacijom Marubeni sporazum o ekskluzivnosti, priopćili su iz HEP-a.

Time je uspješno zaključena prva faza pregovaračkog postupka u postupku odabira strateškog partnera za izgradnju i upravljanje blokom C Termoelektrane Plomin.

Pregovarački postupak je započeo 2. rujna 2014. kada je korporacija Marubeni odabrana kao preferentni ponuditelj na temelju vrlo konkurentne ponude, prema cijeni izgradnje i prema troškovima financiranja projekta.

Ovim sporazumom o ekskluzivnosti pregovaranja u odnosu na ostale ponuditelje, otvara se mogućnost da se ispune pretpostavke za finaliziranje transakcijskih dokumenata te da se optimiranjem tehničkih i komercijalnih uvjeta ostvare još povoljniji uvjeti za realizaciju Projekta.

Iz HEP-a tvrde da je projekt potpuno usklađen s propisima Europske unije u pogledu izbora tehnologije i zaštite zraka, a u okviru ponude nudi se najbolje tehničko rješenje s parametrima boljim od zatraženih u natječaju i značajno boljim od propisanih.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara