HRT-ova dopisnica na kartici ima 50.000 kuna, ali za Josipovićev posjet to nije dovoljno

HRT-ova dopisnica na kartici ima 50.000 kuna, ali za Josipovićev posjet to nije dovoljno

Foto: HRT

IZLET Ive Josipovića u Sjedinjene Američke Države na svom budžetu neće osjetiti samo Ured predsjednika. Josipovićeve eskapade o državnom trošku pratit će i HRT, koji svojoj dopisnici Branki Slavici mora platiti povratnu avionsku kartu na relaciji Washington - Houston, kao i smještaj u najvećem teksaškom gradu, ali i dnevnice.

"Kolegici će biti isplaćene dnevnice sukladno zakonskim propisima i internim aktima HRT-a. Od ostalih troškova, tu su trošak puta od Washingtona do Houstona te trošak smještaja u Houstonu", stoji u službenom odgovoru kojeg smo dobili iz HRT-ovog Ureda za odnose s javnošću.

A koliko to košta?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prisavskim hodnicima danas su se pronijele glasine da će putovanje Branke Slavice u Houston državnu dalekovidnicu koštati oko 37 tisuća kuna. Ovaj iznos je, koliko smo uspjeli doznati, ipak malčice prenapuhan. Za put, smještaj i dnevnice svoje dopisnice HRT će navodno potrošiti oko 12 tisuća kuna.

S HRT-a nam nisu službeno mogli odgovoriti koliko će Slavici platiti put i smještaj. Neslužbeno nam je rečeno da povratna avionska karta košta oko 500 dolara, dok hotelski smještaj košta oko 900 dolara - 300 dolara po danu. Dnevnice koje će Slavici biti isplaćene iznose 95 dolara po danu, a u Houstonu će provesti tri dana.

Na službenoj kartici ima 50.000 kuna

Ipak, neizbježno se postavlja pitanje je li ovaj dodatni trošak doista bio potreban? HRT-ova dopisnica iz Washingtona, kako je Index već izvijestio, na raspolaganju ima službenu kreditnu karticu na kojoj svaki mjesec može potrošiti 50.000 kuna. Pa ipak, troškove puta i smještaja u Houstonu Slavice neće pokriti peglanjem kartice, već će račun platiti HRT.

Prema odluci koju je 3. travnja potpisao glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, koji također svaki mjesec može ispeglati 50.000 kuna, službena kartica koristi se za troškove goriva, rent-a-car u inozemstvu, taxi uslugu u inozemstvu i troškove reprezentacije. Slavici, kojoj HRT u Washingtonu plaća i stan, nakon svega toga očigledno na kartici ne preostane dovoljno za avionsku kartu i hotelski smještaj. U današnja vremena 50.000 kuna ode dok trepneš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara