HSS: Zašto Vlada za otrovno mlijeko krivi sve hrvatske proizvođače mlijeka?

HSS: Zašto Vlada za otrovno mlijeko krivi sve hrvatske proizvođače mlijeka?

Foto: Goran Mehkek (Cropix)

HRVATSKA seljačka stranka (HSS) dostavila je priopćenje vezano uz probleme s mlijekom a koje prenosimo u cijelosti.

Od Vlade nismo ni očekivali da će štititi domaće proizvođače! Kao što je i uobičajeno ova Vlada jedino zna udarati po hrvatskom seljaku. Upućeni govore da se trajno mlijeko većinom muti od uvoznog mlijeka, dovezenog u Hrvatsku bez kvalitetnih kontrola. Ali kod problema koji se pojavio sa otrovnim mlijekom, naravno da nije krivo uvozno mlijeko, nisu naravno krivi ni oni koji su ga uvezli. KRIVI SU HRVATSKI SELJACI, kažu iz Ministarstva koje treba brinuti o sektoru proizvodnje hrane. Ali ne kažu koja je to konkretna farma, nego okrivljuju sve proizvođače mlijeka. 

HSS postavlja pitanje Vladi RH i resornom ministarstvu; Koliko se trajnog trajnog mlijeka muti od uvoznog mlijeka (posebno od mlijeka u prahu), a koliko od domaćeg mlijeka?

O kojoj se točno farmi u Hrvatskoj radi?

HSS smatra da je aktualno vodstvo Hrvatske države već previše "zamutilo" situaciju sa hrvatskim proizvođačima mlijeka i nanijelo im ogromne štete. Ovakvim izjavama uništava se i ono malo hrvatske proizvodnje mlijeka jer se optužuje sve hrvatske proizvođače. Razlog? Naravno, uništavanje domaćeg u korist uvoza i ekstremnih zarada prerađivača. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Stoga ponavljamo i prozivamo odgovorne u Vladi, odmah objavite tražene podatke!

Kao predsjednik HSS-a poručujem: više vjerujem hrvatskim proizvođačima nego prerađivačima i Vladi koja im pogoduje i zato ću piti hrvatsko "otrovno" seljačko mlijeko, a vi gospodo iz Vlade pijte "zdravo" uvozno!

 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara