HUP: Hrvatska je pred izazovom duboke ekonomske krize, a vi se bavite partizanima i ustašama

HUP: Hrvatska je pred izazovom duboke ekonomske krize, a vi se bavite partizanima i ustašama

Foto: Davor Pongračić / Cropix

TEMELJEM današnje javne polemike vodećih ljudi dviju najznačajnijih hrvatskih političkih stranaka, Hrvatska udruga poslodavaca izražava duboko neslaganje otvaranjem prilično nebitnih tema za vrijeme u kojemu se naša poduzeća, naši radnici bore za goli opstanak.

> Milanović i Karamarko se posvađali zbog 1945.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naše brige sežu u današnje vrijeme, ali nam se pogled usmjerava na budućnost. Pozivamo čelnike političkih stranaka da zrelo i mudro pristupe poteškoćama s kojima se nosi naše gospodarstvo, ali i društvo u cjelini. Nama iz gospodarstva puno bi draže bilo da se politički čelnici u ovoj zemlji uzdignu iznad dnevno-političkih polemika i svađa, da sjednu i dogovore aktivnosti i vlasti i oporbe u vremenima koja nisu bila teža za nas od rata i agresije na zemlju.

Hrvatsko gospodarstvo, i cijela naša zemlja, u olovnim vremenima trebaju mudre odluke i državničko ponašanje. To nikako nije vraćanje na ideološke teme i priče koje su naše društvo u prošlosti poprilično koštale. U tim smo temama, ali ne samo u razgovoru, i kao država i kao društvo i kao narod bili svi na gubitku. Pozivamo vas da se okrenete budućnosti i temama koje jedino mogu ponuditi povećanje gospodarske aktivnosti, na pokretanje investicija koje su jedini održivi način povećanja zaposlenosti cijele vojske nezaposlenih. U takvim ozbiljnim temama, i u takvim ozbiljnim razgovorima uvijek ćete imati korektne sugovornike među hrvatskim poslodavcima koji na vlastitoj koži najbolje osjete težinu trenutka u kojemu je danas, u drugom desetljeću 21. stoljeća, bespredmetno, a obzirom na izazove u kojim živimo, i neodgovorno raspravljati o partizanima i ustašama", stoji u priopćenju HUP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara