HUP demantira Grčića: Ne ocjenjujemo mi rad Vlade, tražimo od stranaka da iznesu planove prije izbora

HUP demantira Grčića: Ne ocjenjujemo mi rad Vlade, tražimo od stranaka da iznesu planove prije izbora

Foto: FAH

NAKON što se potpredsjednik Vlade Branko Grčić javno oglasio kako bi, kako sam kaže, "odgovorio na javna pitanja vezana uz procjenu rada Vlade", oglasila se i Hrvatska udruga poslodavaca, koju je Grčić u svojem istupu spomenuo.

Iz HUP-a su poručili kako oni kroz svoja pitanja usmjerena strankama nisu imali namjeru ocjenjivati rad Vlade, već kako su "od političkih stranaka zatražili da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak, ako dobiju priliku voditi zemlju".

Priopćenje Hrvatske udruge poslodavaca, koje potpisuje savjetnica HUP-a za odnose s javnošću Lea Marcijuš, prenosimo u cijelosti.

HUP: Otkrijte građanima što namjeravate u slučaju pobjede

"Hrvatska udruga poslodavaca kroz 16 pitanja postavljenih strankama nije ocjenjivala rad ove Vlade, već smo od političkih stranaka zatražili da prije izbora građanima jasno kažu što će i kako učiniti u područjima u kojima je potrebno napraviti značajan napredak, ako dobiju priliku voditi zemlju. Na sličan način smo pristupili parlamentarnim strankama i uoči prošlih izbora. Sve pozitivne poteze ove i prijašnjih vlada uvijek smo pozdravljali, a na izostanak cjelovitih reformi ne ukazuju samo poslodavci već i sindikati i Europska komisija i veliki dio javnosti.

Kao odgovoran socijalni partner čitavo vrijeme ukazujemo na nužnost promjena i o statusu reformi govorimo svakih šest mjeseci. Tako ćemo i na ovogodišnjem Danu poduzetnika objaviti novi HUP Skor u kojem se matematički, na osnovi službenih podataka, daje izračun o napretku, odnosno, izostanku reformi. Činimo to upravo kako bismo realno mogli procijeniti napravljeno i utemeljeno govoriti o svemu onome što tek treba učiniti. Vjerujemo da na ovih naših na 16 pitanja nije teško odgovoriti i očekujemo da će se parlamentarne stranke na njih očitovati u svojim predizbornim programima", ističe Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara