HURS traži Vladu nacionalnog spasa

HURS traži Vladu nacionalnog spasa

Foto: Hina

HRVATSKA udruga radničkih sindikata (HURS) zatražila je danas raspuštanje Vlade i hitno osnivanje Vlade nacionalnog spasa sastavljene isključivo od stručnjaka.

Zgranuti optužbama bivšeg ministra financija Slavka Linića kako ga je premijer Zoran Milanović dao prisluškivati i pratiti, tražimo raspuštanje Vlade i hitno osnivanje Vlade nacionalnog spasa sastavljene isključivo od stručnjaka koji će pokušati izvući zemlju iz ponora u koji sve brže propadamo, priopćio je HURS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog Linićevih navoda o zloporabi obavještajnog aparata, HURS također traži da predsjednik Republike Ivo Josipović hitno sazove sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Erozija životnog standarda, pad BDP-a već deseti kvartal za redom, kolaps gospodarstva, sve je to našim političkim elitama sasvim sporedno. Oni se bave međusobnim prepucavanjima i obračunima za koje je, kako Linić tvrdi, premijer koristio obavještajni i policijski aparat, kaže se u priopćenju.

Raspuštanje Vlade, koja je nizom velikih propusta i afera jako kompromitirana, HURS vidi kao jedino rješenje, te smatra da je osnivanje Vlade nacionalnog spasa sastavljene od stručnih ljudi jedini je izlaz iz teške ekonomske i političke krize.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara