HVIDRA kreće u skupljanje potpisa za prijevremene izbore: "Sedam puta su nam već smanjivali prava i sada je dosta"

Foto: Hina

GLAVNI odbor HVIDRA-e podržao je skupljanje potpisa Stožera za obranu hrvatskog Vukovara i najavio prikupljanje potpisa za prijevremene parlamentarne izbore.

Osim što su podržali prikupljanje potpisa Stožera da se Vukovar proglasi mjestom posebnog pijeteta, u HVIDRA-i su najavili početak prikupljanja potpisa za raspisivanje parlamentarnih izbora. Šef HVIDRA-e Josip Đakić kaže da je najavljeno smanjenje mirovina, osmo smanjivanje prava stradalnicima rata.

"Mi smo za krizu jedan puta prihvatili smanjenje od 4 i 6 posto i pregrmili ga. Još nekoliko puta prije. Sedam puta do sada su invalidima, stradalnicima, obiteljima umanjivana primanja i sada je toga dosta. Mi nismo krivi za ovu krizu. Nesposobnost i nesnalažljivost, neznanje aktualne vlasti je dovelo do toga da nisu izveli državu iz krize i recesije, stoga je nužnost da i odu", rekao je Đakić.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara dobio potporu HVIDRA-e

Stožer za obranu Hrvatskog vukovara dobio je potporu HVIDRA-e za prikupljanje potpisa o Vukovaru kao mjestu posebnog pijeteta.

Predsjednik Stožera Tomislav Josić rekao je kako nije istina da su događanja u Vukovaru samo vukovarski problem.

"Neki govore da su problemi u Vukovaru samo vukovarski. Mi tvrdimo, a vidite iz ovoga, da je problem Vukovara hrvatski, a ne samo vukovarski problem. Mi smo za 17.11. najavili početak pokušavanja rješavanja problema kojih imamo tamo u gradu Vukovaru. HVIDRA nam se daje na raspolaganje da nam pomogne u prikupljanju potpisa. Vjerujemo da ćemo uspjeti nakupiti dovoljno potpisa i da ćemo uspjeti promijeniti u ovom našem društvu", rekao je Josić koji kaže kako još nije formirano referendumsko pitanje. On ga je najavio ovih dana.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara