HZZO: Povećanje cijene dopunskog osiguranja zasad nije u planu

Foto: Arhiva

NAKON najava da će Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) uskoro početi bolnicama plaćati realnu cijenu obavljenih usluga, u HZZO-u kažu kako za sada ne planiraju poskupljivati cijenu police dopunskog osiguranja.

O korekciji cijena polica još nije bilo riječi niti se tako što za sada planira, odgovorili su iz HZZO-a upitani za mogućnost povećanja jedinstvene cijene dopunskog od 70 kuna, koja je za sve kategorije osiguranika uvedena u listopadu prošle godine.

Vezano pak uz povećanje cijena dijagnostičkih i terapijskih postupaka, kažu da ni to još nije definirano, niti je vezano uz određen datum.

Vezano uz uvođenje "realnih cijena" u HZZO-u kažu da je s radom započela radna skupina koja će izraditi prijedlog za unaprjeđenje financiranja zdravstvenog sustava i utvrđivanje cijena zdravstvenih usluga. Radnu skupinu čine predstavnici HZZO-a, Ministarstva zdravlja i Ministarstva financija, a on će "usuglasiti metodologiju o načinu na koji bi se bolnicama plaćale realne cijene za njihove usluge".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara