HZZO nastavlja s kontrolama: Stopa bolovanja značajno smanjena u odnosu na lani

Foto: Guliver image/Getty images

STOPA bolovanja značajno je smanjena u odnosu na prošlu godinu, pokazuju izvješća nadzora i kontrole koje je proveo Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Po HZZO-ovim izvješćima, ukupna stopa bolovanja u prvom polugodištu ove godine iznosila je 3,07 posto, dok je ukupna stopa bolovanja u istom razdoblju 2012. godine bila 3,32 posto.

U prvom polugodištu 2013. godine provedene su 2.394 kontrole bolovanja na zahtjev poslodavca, a nastavljene su i dvije opsežne akcije izvanrednih kontrola dugotrajnih bolovanja i bolovanja za koje je postojala sumnja u medicinsku opravdanost. Nadalje, u prvom polugodištu 2013. godine provedeno je i 2.528 redovitih kontrola naših ugovornih subjekata, te je izrečeno 614 različitih mjera, navodi se u izvješću HZZO-a, prihvaćenom na današnjoj redovnoj sjednici Upravnog vijeća HZZO-a.

Iz Zavoda poručuju da će nastaviti s redovitim te izvanrednim kontrolama i nadzorom zdravstvenih ustanova i ostalih svojih ugovorenih partnera. Vodeći računa o opravdanosti bolovanja, HZZO nastoji sniziti stopu bolovanja i na taj način uštedjeti sredstva zdravstvenog proračuna što je u interesu svih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara