Hadžić će mjesec dana iznositi obranu pred haškim sudom

Hadžić će mjesec dana iznositi obranu pred haškim sudom

Foto: ICTY

SUDSKO vijeće Haškog tribunala odobrilo je Goranu Hadžiću, bivšem predsjedniku Republike Srpske Krajine, pristup odvjetniku tijekom njegovog svjedočenja, koje počinje danas i trajat će mjesec dana, priopćili su iz Haaga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vijeće je donijelo odluku da tijekom unakrsnog i ponovnog ispitivanja komunikacija između Hadžića i njegovog odvjetnika neće uključiti diskusije o suštini svjedočenja Hadžića, osim u slučaju dopuštenja Sudskog vijeća.
 
Obrana Gorana Hadžića, koji je pred Tribunalom optužen za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, podnijela je 23. lipnja zahtjev da Sudsko vijeće potvrdi pravo Hadžića da se tijekom svog svjedočenja sastaje i komunicira s odvjetnikom.

Podsjetimo, Hadžić je uhićen 20. lipnja 2011. godine, a prilikom prvog pojavljivanja pred sudom izjasnio se da nije kriv ni po jednoj točki optužnice. Suđenje mu je počelo 16. listopada 2012. godine. Optužnica ga tereti za ubojstva, progone na vjerskoj, rasnoj i političkoj osnovi, istrebljenje, zatvaranje, mučenje, nehumana djela, bezobzirno uništavanje javne i privatne imovine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara