Hajdaš Dončić čestitao Svetog Nikolu pomorcima i brodarima: Mi smo na vas ponosni!

Hajdaš Dončić čestitao Svetog Nikolu pomorcima i brodarima: Mi smo na vas ponosni!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

MINISTARSTVO pomorstva blagdan Svetog Nikole, koji je prema legendi činio čuda, smirivao uzburkane vale i tako postao zaštitnikom mornara, pomoraca, ribara te svih koji plove, obilježava na središnjoj svečanosti.

Djelatnici lučkih kapetanija bacaju vijence u more i rijeke u znak sjećanja i počasti za sve poginule pomorce, a resorni ministar pomorstva, prometa infrastrukture uputio je prigodnu poruku svim pomorcima i brodarima:

"Posao pomoraca nije samo posao nego je i poziv kojem se vi koji s morem i na moru živite zajedno sa svojim obiteljima posvećujete cijelim svojim bićem i za cijeli život. Naši su pomorci zaštitni znak hrvatskog pomorstva, njegove višestoljetne i slavne tradicije, i kao takvi prepoznati diljem svijeta. Mi smo na vas ponosni!

Upravo zbog specifičnosti vašeg poziva, Ministarstvo sustavno provodi politiku poticaja i razvoja hrvatskog gospodarstva, a sve u cilju zaštite i boljih uvjeta života i rada svih pomoraca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poticanje školovanja novih naraštaja pomoraca koje je u skladu s međunarodnim standardima svakako je jedan od prioriteta, čime se ujedno osigurava učinkovito pozicioniranje hrvatskih pomoraca na zahtjevnom svjetskom tržištu.

Zahvaljujući izmjenama i dopunama Pomorskog zakonika izjednačeni su uvjeti rada pomoraca s onima na kopnu, te kroz socijalnu reformu osiguran beneficirani radni staž te omogućene porezne olakšice kao i uvođenje svih pomoraca u zdravstveni i mirovinski sustav.

Svjesni činjenice da bez zadovoljnih pomoraca neće ploviti ni najsuvremeniji brodovi. Ulažemo velike napore za poboljšanje standarda života i rada i to ćemo činiti u budućnosti.

Svim pomorcima, brodarcima i ribarima čestitam Dan Sv. Nikole, koji tradicionalno obilježavamo kao Dan pomoraca i želim mirno more i sretan povratak svojim domovima", stoji u poruci Hajdaša Dončića.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara