Hernadi: Ina-MOL nije spor između dviju država, već spor oko upravljanja u tvrtki

Hernadi: Ina-MOL nije spor između dviju država, već spor oko upravljanja u tvrtki

Screenshot: YouTube

MAĐARSKI sukob s Hrvatskom o udjelu u INA-i tiče se korporativnog upravljanja, a nije riječ o međunarodnom sporu oko državne kontrole energetskih firmi, rekao je u srijedu predsjednik uprave mađarskog MOL-a Zsolt Hernadi za američku tv mrežu CNBC.

Govoreći za CNBC iz Budimpešte, Hernadi je naglasio da problem oko MOL-ovih upravljačkih prava u INA-i nije "spor između država" već oko korporativnog upravljanja u tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Neki ljudi u tvrtki i u vladi žele da INA radi po državnom modelu što znači da kompanija radi na temelju kratkoročnih a ne dugoročnih ciljeva - koji čine tržišni model i koji su ključni", rekao je Hernadi.

MOL ima 49,1 posto dionica INA-e, a hrvatska vlada 44,84.

Protiv predsjednika uprave MOL-a Hernadija Hrvatska je raspisala crvenu Interpolovu tjeralicu i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje da je dao mito bivšem premijeru Ivi Sanaderu kako bi MOL dobio upravljačka prava u INA-i.

MOL je početkom mjeseca objavio kako je ovlastio odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u INA-i nekoliko sati nakon što je završen drugi krug pregovora između hrvatske vlade i MOL-a o međusobnim odnosima u INA-i.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara