Hillary Clinton u bolnici: Nakon želučane viroze i potresa mozga - krvni ugrušak

Foto: AFP

AMERIČKA državna tajnica Hillary Clinton premještena je u bolnicu u New Yorku zbog krvnoga ugruška koji joj je dijagnosticiran nakon potresa mozga.

Podsjećamo, Clinton je ranije ovoga mjeseca dobila želučanu virozu od koje je oslabila i dehidrirala, zbog čega se onesvijestila i udarila glavom. Liječnici su otkrili ugrušak na pregledu u nedjelju, rekao je njezin glasnogovornik Philippe Reines. "Dobiva lijekove protiv zgrušavanja krvi i nalazi se u Prezbiterijanskoj bolnici u New Yorku kako bi liječnici promatrači njezino stanje u idućih 48 sati tijekom kojih će odlučiti hoće li biti podvrgnuta drugačijem liječenju", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekadašnja prva dama trebala bi mjesto državnoga tajnika prepustiti senatoru Johnu Kerryju prije nego što predsjednik Barack Obama službeno započne drugi mandat u siječnju 2013.

Na mjesto državne tajnice došla je u siječnju 2009., nakon što za poziciju demokratskog predsjedničkog kandidata borila s Barackom Obamom. Poznata je kao državna tajnica SAD-a koja je provela najviše vremena na putu. Tijekom svojega mandata posjetila 112 zemlju.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara