Hloverka na odmoru: Prihvaćam svaku odluku v.d. ravnatelja Novokmeta, on je moj nadležni

Screenshot: HTV

"NA ZASLUŽENOM sam odmoru. Odmaram se od svega. Ne znam što bih sada opet trebala reći. Prihvatit ću sve odluke privremenog ravnatelja HRT-a Domagoja Novokmeta, uostalom on je moj nadležni", rekla je za Index kontroverzna voditeljica HTV-a Hloverka Novak Srzić komentirajući izjavu v.d. ravnatelja Domagoja Novokmeta kako bi bilo najbolje, s obzirom na sve afere, da se povuče s televizije.

Sama neće

Sudeći prema odgovoru Novak Srzić, nema namjeru napustiti HTV-a, a sada ostaje vidjeti hoće li Novokmet učiniti nešto konkretno po pitanju ove voditeljice.

Na meti nove garniture vlasti našla se i voditeljica Tončica Čeljuska od koje se također očekuje da sama napusti HTV i to zbog toga jer je "lažno svjedočila u korist bivšeg muža". Naime, odgovarajući na pitanje „Tončica Čeljuska je lažno svjedočila u korist bivšeg muža koji je zbog prijevare osuđen na zatvor. To će se njeno sudski potvrđeno laganje i dalje tolerirati mada to dovodi u pitanje njenu profesionalnu vjerodostojnost na ekranu ?“, Novokmet je u tjedniku Forum odgovorio kako se "na mjestu kolegice Čeljuske ne bih pojavljivao na ekranu".

Čeljuska: Ovo je bilo nisko

Voditeljica Čeljuska smatra to niskim udarcem od strane kolega tjednika Foruma te smatra kako je ravnatelj bio obmanut.

"Nikada nisam lažno svjedočila na sudu, niti postoji sudski potvrđeno laganje. Moram naglasiti kako je nedavno Vrhovni sud po drugi put ukinuo osuđujuću presudu te tako poklonio vjeru svjedocima obrane među kojima sam i ja bila. Ovako formulirati pitanje izuzetno je nisko", istaknula je u razgovoru za Index, Čeljuska dodajući kako se osjeća povrijeđeno jer se ponovno vadi stari slučaj i to na neistinit način."Da me se kritizira zbog profesionalnog propusta, to bih shvatila, ali ovo ne mogu. Uostalom, ja sam daleko od svih ovih afera koje se mogu čuti u i o oko HTV-a. Razgovarat ću s ravnateljem za kojeg sam uvjerena da je obmanut.", rekla je Čeljuska na kraju.

Nova imenovanja na Hrvatskom radiju

Dodajmo na kraju kako su na prijedlog v.d. Glavne urednice  HRA Biljane Romić, v.d. Glavnog ravnatelja HRT-a Domagoja Novokmeta donesene odluke o imenovanjima  vršitelja dužnosti urednika programa Hrvatskog radija. Tako je za v.d. urednika Informativnog programa HR-a izabran Mario Harapin, za v.d. urednika Sportskog programa HR Lovorko Magdić, za v.d. urednicu Glazbenog programa HR Iva Lovrec - Štefanović, za v.d. urednicu Zabavnog programa HR Ana Lacković – Varga, a za v.d. urednika Glasa Hrvatske Vladimir Kumbrija.

Na  svojim dosadašnjim uredničkim mjestima ostaju  v.d. urednica Obrazovno-dječjeg programa Meira Vindakijević, v.d. urednica Kulturno-znanstvenog programa Hrvatskoga radija Rajka Rusan, v.d. urednica Dramskog programa Hrvatskoga radija Željka Turčinović te v.d. urednica Dokumentarnog programa Hrvatskoga radija Dubravka Družinec Ricijaš.

 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara