Holding: Urošević nije dobila otkaz zbog provjere kvalifikacija djelatnika

Foto: Arhiva

NA DANAŠNJOJ sjednici Antikorupcijskog vijeća Gradske skupštine Grada Zagreba, predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić tražio je da se na dnevni red uvrsti rasprava o izvanrednom otkazu Ane Urošević, direktorice Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima u Čistoći.

"Najgore što se može dogoditi je da oni koji otkrivaju korupciju budu marginalizirani i gurnuti na stranu. Hrabre ljude koji se ne boje prokazati maliciozne pojave poput korupcije treba maksimalno zaštititi od takvih pojava. Zato inzistiram da se taj slučaj istraži do kraja kako bi saznali istinu", komentirao je slučaj Davor Bernardić te pozvao gradonačelnika i predsjednika Uprave Holdinga Slobodana Ljubičića da utvrde detalje oko ovog slučaja.

"Moj prijedlog je da saznamo istinu oko tog cijelog slučaja i Antikorupcijsko povjerenstvo je donijelo jednoglasno zaključak da se od gradonačelnika i Uprave traži da saznaju istinu o tom slučaju."

Gradonačelnik o ovom slučaju ne zna detalje.

"Ne bi ti ja to mogao komentirati, ne vjerujem da je to tako, ali nisam informiran o tome pa ne mogu komentirati. Nitko ne smije dobiti otkaz zato što je provodio naputak gradonačelnika, pa makar to bio direktor čistoće ili njegova šefica pravne službe."

Bandić je još jednom ponovio kako su 'manifetluci' bilo kakve vrste nedopustivi.

"Da mi je tata, mama, brat, sestra napravila neki 'manifetluk' na tom tragu snosili bi posljedice. Pa nismo ni mi badava išli u školu i učili. To je za osudu, i oni koji su to napravili moraju snositi posljedice i dobiti otkaz i kaznenu prijavu."

Odgovor smo zatražili i u Holdingu. U priopćenju glasnogovornica Senke Knežević navodi: "Do otkazivanja ugovora o radu gospođe Ane Urošević došlo je nakon provedene revizije u podružnici Čistoća na temelju koje su utvrđene teške povrede radnog odnosa. Ovaj slučaj nije ni na koji način povezan s provjerama kvalifikacija djelatnika, a gospođa Urošević u njemu ni nije sudjelovala."

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara