Holy: Čačić nije ni trebao biti član Vlade, mora preuzeti odgovornost jer je ubio dvije osobe

Holy: Čačić nije ni trebao biti član Vlade, mora preuzeti odgovornost jer je ubio dvije osobe

Foto: Goran Mehkek / Cropix

BIVŠA ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy odgovarajući u Saboru na novinarsko pitanje je li prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić zbog sudskog procesa koji se protiv njega vodi u Mađarskoj u ovih šest mjeseci šteti Vladi, odgovorila je kako on niti nije trebao biti u Vladi.

> Presuda Čačiću idući petak

"Iskreno, ja smatram da gospodin Čačić uopće nije trebao biti član Vlade", rekla je Holy dodavši da ako postoje određeni moralni standardi, oni bi morali jednako vrijediti za sve. Holy je, podsjetimo, dala ostavku nakon što je u medije iscurio njen e-mail u kojem predsjedniku uprave HŽ Holdinga sugerira da ostavi na poslu suprugu njihovog stranačkog kolege.

"Znači, preuzeti odgovornost i snositi posljedice toga što je ipak u prometnoj nesreći ubio dvije osobe", komentirala je Holy.

Na pitanje boji li se da su ti moralni standardi odnosno ljestvica toliko visoko da su neki ipak provuku, Holy je rekla kako je to pitanje za premijera.

"Ja mislim da, ukoliko imamo određena pravila igre, onda se trebamo držati tih pravila", zaključila je Holy.

Lesar: Vlada je visoko podigla moralnu ljestvicu da bi se neki mogli provući

Suđenje prvom potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginulo dvoje ljudi, komentirao je predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Smijenjujući ministricu Holy premijer Milanović je ljestvicu podigao visoko. Očito zbog toga da je neki ne mogu preskočiti, a da se drugi mogu provići ispod. Od presude u Mađarskoj ne očekujem ništa", rekao je Lesar.

Beus Richembergh: Bilo bi nam lakše da nema ovog slučaja

Koliko sudski proces Radimiru Čačiću za izazivanje prometne nesreće u Mađarskoj u kojoj je poginulo dvoje ljude šteti vladajućima, Čačićev stranački kolega, HNS-ov saborski zastupnik Goran Beus Richembergh nije se usudio ocjenjivati.

"Teško je to procijeniti iz ovog rakursa, dakle nekoga tko sudjeluje u vladajućoj većini, ali sama činjenica da javnost reagira toliko suptilno na ovo pitanje je nešto što se ne može ignorirati. Bilo bi nam lakše da nema ovog slučaja", rekao je Richembergh.

Kajin: To se svakome može dogoditi

Razumijevanja za Čačića ima IDS-ovac Damir Kajin.

"Danas će od 153 zastupnika njih brat-bratu 140 sjesti u automobil i pokušat se vratiti kući. Svakome od nas se to isto može dogoditi. Teret jeste, ali ne treba nikoga apriori prije suda vješati i proganjati", kaže Kajin.

Jandroković: Za sve ostale vrijede jedni standardi, a za njih drugi

HDZ-ovom Gordanu Jandrokoviću smeta što Vlada, navodno, Čačiću planira dati podršku čak i u slučaju osuđujuće presude.

"Tim činom Vlada pokazuje da vrijede jedni standardi za sve ostale, a drugi za njih", rekao je Jandroković koji misli da se Čačić trebao povući i čekati presudu. Ovako ponašanje samo šteti ugledu Hrvatske, dodao je HDZ-ovac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara