Holy: Milanović me optužuje za korupciju, a htio me na listi SDP-a za Europski parlament

Foto: Hina

SABORSKA zastupnica i predsjednica stranke ORaH Mirela Holy predstavila je izborni program i listu svoje stranke koja na izbore za Europski parlament izlazi samostalno. Holy se nada da zelena opcija može osvojiti jedno od 11 mjesta rezerviranih za hrvatske europarlamentarce. Uspiju li u tome, u Strasbourg neće ona, nego netko od šest kandidatkinja i pet kandidata od kojih najmlađi ima tek 18 godina.

U razgovoru za RTL Danas otkrila je planove svoje stranke, ali i progovorila o odnosnima s premijerom Milanovićem nakon što je izašla iz Vlade.

Govorila je o slučaju tajnog lobiranja za suprugu jednog stranačkog kolege te zaključila da se ne radi o primjeru političke korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ja jesam napravila političku pogrešku i zbog te pogreške sam platila visoku političku cijenu i ja sam otišla iz Vlade, kako ne bi predstavljala dodatni problem za Vladu. Korupcija je teško kazneno djelo i zbog toga sam i pozvala DORH da utvrdi sve činjenice vezane uz moj e-mail. Ja nisam nikoga zapošljavala, nisam od nikoga uzimala nikakve naknade. Ta gospođa je već radila u HŽ-u. I ono što je bitno imati na umu, gospođa je smatrala, a i određene okolonosti to govore, da je bila zlostavljana na svom radnom mjestu", kazala je za RTL Danas.

Progovorila je i o kritikama Milanovića na njezin i na račun njezine stranke nakon povratka iz Australije. Milanović je, indirektno, rekao da je glas za ORaH zapravo glas za HDZ.

"Ne bih ulazila u polemike s premijerom na ovu temu zato što smatram da to doprinosi ovom gađenju hrvatskih ljudi nad politikom. Mislim da se moramo sukobljavati na temelju naših programa i na temelju kvalitete naših ljudi. A ovakve stvari, koje doista nemaju nikakvu relevantnost za građane, treba ostaviti po strani. Premijer odrađuje vrlo zahtjevan posao i ja doista smatram da je u interesu svih građana u Hrvatskoj da on bude smiren i da radi na realizaciji onih projekata koji će pomoći Hrvatskoj. Zbog toga ga ne želim dodatno uzrujavati.

Nakon što sam ja otišla iz Vlade, Milanović mi je ponudio da budem kandidatkinja u europskom patlamentu, na listi SDP-a, i da budem predsjednica jednog saborskog odbora", kazala je Holy.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara