Holy podržala bivšeg pomoćnika: Istina je sve što je Škrlec rekao, Čačić je vikao na njega i naređivao mu!

Foto: Goran Mehkek/Cropix

BIVŠA ministrica zaštite okoliša Mirela Holy stala je u obranu svog bivšeg pomoćnika Darka Škrleca te potvrdila kako je sve što je on izjavio za Globus u potpunosti točno.

"Dakle, ono što ja u ovom trenutku mogu reći jest da je sve ono što je prof. dr. Škrlec izjavio za tjednik Globus u potpunosti točno", izjavila je bivša ministrica za Dnevnik HRT-a.

Podsjetimo, dvadeset dana nakon što je Holy podnijela ostavku na mjesto ministrice zaštite okoliša, to je učinio i njezin pomoćnik, energetski stručnjak i sveučilišni profesor Davor Škrlec. Kao osnovna dva razloga za podnošenje ostavke naveo je činjenicu da želi nastaviti karijeru sveučilišnog profesora, ali i sukob s prvim potpredsjednikom Vlade Radimirom Čačićem.

"Dakle, uz mjesto pomoćnika ministrice bio sam i predsjednik Upravnog odbora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Na tom položaju u Fondu doživio sam izravan pritisak prvog potpredsjednika Vlade gospodina Radimira Čačića da napravim određene kadrovske promjene u Fondu. Tražio je da izmijenim Statut Fonda na način da se prilagode kriteriji kako bi se mogao zaposliti jedan istaknuti član HNS-a. Njegovi pritisci prvo su išli preko njegovih suradnika, a kada sam njima dao do znanja da tako nešto neću napraviti, tada me kontaktirao i gospodin Čačić osobno", ispričao je za tjednik Globus Škrlec.

"Gospodin Čačić nalazio se u jednom društvu na ručku u restoranu Vlade i ondje je bila tadašnja ministrica i moja šefica Mirela Holy. S tog ručka nazvala me ministrica i rekla da me nešto treba prvi potpredsjednik Vlade. Kad sam se javio, gospodin Čačić rekao je: "'Ajmo promijeniti taj Statut i staviti Jambrača za zamjenika direktora Fonda. Odgovorio sam da ne želim napraviti takvu ekshibiciju, na što je gospodin Čačić počeo galamiti", dodao je.

"Kad sam odbio, zavikao je: 'Znaš li ti tko sam ja? Ja sam prvi potpredsjednik Vlade i tvoje nije da misliš, nego da izvršavaš moje naredbe!'", prepričao je Škrlec navodni Čačićev zahtjev.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara