Hrabra učiteljica uzela pravdu u svoje ruke: Sirijka Guevara sa snajperom u ruci traži osvetu za ubojstvo svoje djece

Hrabra učiteljica uzela pravdu u svoje ruke: Sirijka Guevara sa snajperom u ruci traži osvetu za ubojstvo svoje djece

Screenshot: YouTube

U JEKU građanskog rata koji se već više od godinu dana bori u Siriji, jedna je očajna majka i bivša profesorica, pravdu za smrt svoje dvoje djece odlučila uzeti u vlastite ruke. Ni po čemu drugačija od ostalih majki Sirije, "Guevara", kako je nazivaju u njezinoj domovini, odjevena u kožne čizme i sa snajperom u ruci krenula je u osvetu protiv Assada i njegovih trupa, koji su ubili ono što joj je značilo više od života - njezinu djecu.Među svojim prijateljima i građanima Sirije postala je poznata kao "žena snajper". Njezin jedini cilj je - ubiti neprijatelja, vladine trupe koje su ubile njezinu djecu, piše Daily Mail. Guevara je oformila vlastitu grupu boraca, njih oko 30, te tvrdi da je sretna s ovakvim načinom života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volim borbu. Kada netko iz moje pobunjeničke grupe pogine, osjećam da se moram osvetiti za njegovu smrt", kazala je za britanski Telegraph. Ova borbena 36-godišnjakinja motivirana je smrću 10-godišnje kćeri i 7-godišnjeg sina tijekom zračnog napada sirijske vojske na obiteljski dom.

"Često satima sjedim i čekam da civili napuste ulice i da na njihova mjesta stupe vojnici. Zbog toga se osjećam dobro. Svaki put kad pogodim jednoga uzviknem "To!", kaže Guevara.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara