Hrabra vlasnica konobe lovila lopove po Zadru: "Ukrao mi je 10 tisuća kuna, a sad se žali da sam ga tukla"

Foto: Mediapress.hr

DARIJA DUNATOV, vlasnica konobe Na po ure u Zadru, ulovila je sinoć lopova koji joj je pokušao ukrasti dnevni utržak. Iz konobe su 44-godišnji lopov i njegov saučesnik ukrali desetak tisuća kuna.

Starijem lopovu Darija nije dala da pobjegne, trčala je za njim po Zadru. No, uteći je uspio mlađi kradljivac, koji je iz konobe odnio novac.

"Već je prošlo jedan sat, prebrojala sam dnevni inkas – bilo je oko deset tisuća kuna i stavila ga ispod pulta. A onda su oko 1,20  došla ta dvojica da bi nešto kao pojeli. Rekla sam im da smo zatvoreni i oni su su izašli. No onaj mlađi, u zelenoj majici,  odmah se nakon toga vratio. Ja sam nešto sređivala oko smeća, a konobarica je bila za pultom. Taj je momak zatražio malo vode, kad mu već nećemo ništa dati za jesti. Konobarica ga je još pitala hoće li leda i za tren se okrenula, a ovaj je zgrabio novac koji je bio iznutra na pultu i bjež vani. A ja za njim", ispričala je Darija za lokalni portal Mediapress.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno s Darijom, u lov na lopove krenula je i konobarica Tajana Sabljak. "Bilo je nešto malo prolaznika, vikala sam 'Držite ga, Držite ga', a oni su trčali dalje", priča vlasnica konobe. U jednom trenu je kaže i pala, bilo joj je malo i pozlilo, ali brzo se pribrala i nastavila trčati za lopovom.

Kada ga je sustigla, skočila je na njega svom težinom, iako je, kako kaže, od nje bio viši barem 15-20 centimetara. Tvrdi da se radi o muškarcu kojeg otprije zna iz grada. Počela ga je udarati, a u pomoć su joj priskočili i prolaznici koji su shvatili što se zbiva.

"Policija se zbilja u čas stvorila, svi su se zaokupili oko nas, a dotle je onaj mlađi s novcima pobjegao. Bila bi ga ja stigla da nisam pala, baš mogu puno trčat. Čujem da se sad ovaj kojeg sam stigla žali da sam ga napala, tukla, davila. A da se on nije branio. Ma neka policija radi svoje", kaže Darija Dunatov.

"Ne znam što se ovo događa. Već sam devet godina ovdje u Na po ure, nikad se ovako nešto ni približno nije dogodilo. A ovo noćas se sve dogodilo u tren, nisam puno mislila što i kako nego sam se dala u trk da uhvatim te bezobraznike. Jedan je uhvaćen, možda će i do drugoga policija doći. Hoće li mi vratiti ukradeno, ne znam, samo znam da je meni i dalje raditi", kaže Darija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara