Hrvata zbog srčanih problema s broda u Atlantskom oceanu prebacili u bolnicu

Hrvata zbog srčanih problema s broda u Atlantskom oceanu prebacili u bolnicu

Foto: Marinetraffic.com

JEDAN Hrvat je zbog srčanih problema u srijedu spasilačkim helikopterom s teretnog broda udaljenog 450 kilometara od Kanarskog otočja prebačen u bolnicu na otok Tenerife, doznaje se danas.

Bolnicu je neimenovani Hrvat (58) napustio istu večer, rečeno je u hrvatskom veleposlanstvu u Španjolskoj.

Brod za prijevoz kontejnera MSC Krystal putovao je u srijedu iz brazilske luke Salvador prema belgijskom gradu Antwerpenu.

Približivši se otoku Tenerife uputio je hitan poziv španjolskoj liječničkoj službi pa je na brod udaljen 450 kilometara poslan spasilački helikopter tipa Helimer 211.

Vjetar i valovi bili su prilično snažni.

„Liječnici su zatražili evakuaciju zrakom te smo odmah poslali helikopter koji je 58-godišnjeg hrvatskog državljanina prevezao na otok“, napisao je u e-mailu Pedro Echeverría, glasnogovornik pomorske spasilačke službe.

Hrvat je u 19,40 sati dovezen na aerodrom na jugu Tenerifa odakle je prevezen u obližnju bolnicu Las Américas.

U bolnici nemaju podatak radi li se o pomorcu

„Jedan hrvatski državljanin je primljen 18. veljače u bolnicu Las Americas no istoga je dana otpušten“, kaže Karmen Šešelja, savjetnica u hrvatskom veleposlanstvu u Madridu.

„U bolnici nemaju podatak radi li se o pomorcu, a ime osobe smatraju tajnim podatkom“, dodala je. Niti glasnogovornik spasilačke službe nije htio reći ime osobe.

Brod za prijevoz kontejnera MSC Krystal plovi pod zastavom Paname i može prevesti teret težine 17.200 tona. U vlasništvu je i pod upravljanjem kompanije MSC Mediterranean Shipping sa sjedištem u Ženevi.

Kompanijin agent u uredu u Rijeci, Damir Stipanović, kaže da se pomorci iz Hrvatske ukrcavaju na MSC-ove brodove preko splitske tvrtke Bogdan Company.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara