"Hrvatska 365": Osim sunca i mora Hrvatska bi svojim gostima ubuduće trebala nuditi i puno više

Foto: Arhiva

MINISTARSTVO turizma pokreće pilot projekt PPS kojim bi se trebala poboljšati turistička djelatnost u pred i post sezoni. Prvi radni sastanak danas je u Zadru.

Osim sunca i mora u ljetnim mjesecima Hrvatska bi svojim gostima ubuduće trebala nuditi i puno više. Kvalitetna turistička ponuda u pred i post sezoni, osim Jadrana, nudi i kvalitetan odmor na kontinentalnom djelu Hrvatske, poručuje ministar turizma, Darko Lorencin.

"Hrvatska je sinonim za more, tople krajeve, Mediteran... S druge strane, putem programa PPS, po destinacijama treba rješavati te nedostatke turista i dovoditi ih onda kada mi to želimo. Vidjet ćemo s kojeg tržišta turisti trebaju doći, koji su zainteresirani hotelijeri, koji objekti trebaju biti otvoreni, koji tour - operatori će voziti i svi će puhati u isti rog", rekao je Lorencin.

Ukupna vrijednost pilot projekta PPS iznosi 4,8 milijuna kuna, a Vijeće Hrvatske turističke zajednice odabralo je 22 PPS destinacije od čega 14 na jadranskom i 8 na kontinentalnom području. Osim toga odabran je i logo te slogan projekta koji glasi "Hrvatska 365" čiji grafički dio simbolizira četiri godišnja doba, a u tijeku je osnivanje PPS klubova koji će predstavljati savjetodavna tijela turističkih zajednica.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara