Hrvatska financira izgradnju doma za siromašne studente u Mostaru

Hrvatska financira izgradnju doma za siromašne studente u Mostaru

Foto: Shutterstock

IZGRADNJA Studentskoga doma za siromašne studente u čijem će sastavu biti pučka kuhinja i Međunarodni centar za dijalog započela je u srijedu u Mostaru uz financijsku potporu hrvatske vlade.

Bageri su počeli rušiti ostatke zgrade Hrvatskog glazbenog društva Hrvoje u središtu grada, nedaleko od nekadašnje ratne crte razdvajanja na čijem će se mjestu izgraditi kompleks za siromašne studente koji je inicirala Hercegovačka franjevačka provincija sa sjedištem u Mostaru.

"Vlada Republike Hrvatske za radove na ovom projektu izdvojila je milijun kuna, a taj novac planiramo iskoristiti za uklanjanje u ratu porušene zgrade, izgradnju temelja i podruma", rekao je gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Ilko Skoko. Dodao je kako će o drugim donacijama ovisiti završetak izgradnje tog objekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ostatak izgradnje tražit ćemo još donacija dok bi prva faza izgradnje trebala trajati tri mjeseca", pojasnio je.

Studentski centar trebao bi moći smjestiti 100 studenata, dok bi pučka kuhinja dnevno trebala osiguravati hranu za 200 osoba. Studenti će u domu snositi simbolični dio troškova, dok će drugi dio zaraditi tako što će devet sati mjesečno raditi u pučkoj kuhinji ili na proizvodnji hrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara