Hrvatska gospodarska komora smanjuje broj zaposlenih, prihodi pali na 176 milijuna kuna

Hrvatska gospodarska komora smanjuje broj zaposlenih, prihodi pali na 176 milijuna kuna

Foto: HGK 

SKUŠTINA Hrvatske gospodarske komore (HGK) izglasala je smanjenje broja organizacijskih jedinica i zaposlenih.

U 2009. godini prihodi su iznosili 268,5 milijuna kuna, dok je za ovu godinu predviđeno 176,8 milijuna kuna, priopćili su iz HGK.
 
"U prvoj fazi reforme smanjili smo upravljački sustav sa 17 na samo 8 organizacijskih jedinica i za jednako toliko direktora. Broj djelatnika će se do kraja procesa smanjiti za 152. Provodimo uštede u svim segmentima poslovanja, a samo u prvoj fazi uštedjet ćemo 16,6 milijuna kuna na godišnjoj razini. Reforma mora biti brza i intenzivna.“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović predstavljajući prvu fazu reforme Komore na Skupštini Hrvatske gospodarske komore održanoj 8. srpnja u Vijećnici HGK.
 
Reforma HGK, kako planiraju, trebala bi se provesti se u dvije faze. Novom organizacijskom shemom četiri potpredsjednika imaju izravnu nadležnost za pojedine organizacijske jedinice. Programom zbrinjavanja optimizirat će se broj zaposlenika. Provedene su uštede na području voznog parka, kao i digitalizacijom brošura i tiskanih materijala.
 
Prvi će se učinci ušteda osjetiti odmah, a puni efekt ušteda iz prve faze postići ćemo do kolovoza 2015. godine. To znači više sredstava za aktivnosti i projekte prema članicama, kazao je Burilović.
Za drugu fazu reforme planirane su daljnje uštede, i to centralizacijom nabave, centralizacijom računovodstvenih i financijskih usluga, smanjenjem troškova poslovanja te digitalizacijom tiska, kataloga i brošura.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
"Provedba druge faze je započela, a njene programe i financijske učinke predstavit ćemo detaljno najesen", kazao je predsjednik HGK.
 
Skupština HGK potvrdila je najpovoljniju ponudu Raiffeisenbanke Austria d.d. za sklapanje ugovora za namjenski kredit za zbrinjavanje radnika HGK u iznosu od 13,5 milijuna kuna na godinu dana, uz kamatu od 5,35 posto.
 
Usvojena je i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o financiranju kojom se oslobađaju članice s poplavom ugroženih područja zaduživanja komorske članarine na razdoblje od šest mjeseci, i to od srpnja do prosinca 2014. godine, a popis članica će se utvrditi na razini županijskih komora.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara