Hrvatska i Crna Gora zajedno u novim znanstvenim projektima

Hrvatska i Crna Gora zajedno u novim znanstvenim projektima

Foto: Shutterstock

HRVATSKO ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i crnogorsko ministarstvo znanosti zajednički će u ovoj i idućoj godini realizirati 16 projekata iz različitih znanstvenih područja, koje je već odabrala mješovita komisija.

Kako je priopćilo crnogorsko ministarstvo, protokol, koji je elektronskim putem potpisan u srijedu, ne regulira samo administrativni okvir za realiziranje zajedničkih projekata, već i radni program suradnje za sljedeće dvogodišnje razdoblje.

"Protokolom je predviđeno da strana koja šalje znanstvenike pokriva troškove prijevoza između dviju zemalja, dok strana koja prima znanstvenike pokriva troškove smještaja, dnevnica i lokalnog prijevoza, neophodne za realiziranje suradnje na odobrenom projektu", objašnjava se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na realizaciji ovih projekata angažirani su znanstvenici sa Zagrebačkog sveučilišta i Univerziteta Crne Gore, Instituta "Ruđer Bošković", Instituta za društvena istraživanja iz Zagreba, Zavoda za ribarstvo, pčelarstvo i lovstvo iz Zagreba, s Ekonomskog fakulteta iz Rijeke i Osijeka, Visokog gospodarskog učilišta iz Križevaca te Instituta za oceanografiju i ribarstvo i Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje iz Splita.

Partneri iz Crne Gore bit će znanstvenici sa skoro svih sveučilišnih jedinica iz Podgorice i Nikšića, potom iz Instituta za biologiju mora iz Kotora, s Biotehničkog instituta i Centra za suptropske kulture iz Bara.

Dogovoreno je da se sljedeći natječaj za zajedničke projekte objavi najkasnije do 15. travnja 2016. godine, s tim da 15. lipnja te godine istječe rok za predaju prijedloga projekata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara