Hrvatska se u Berlinu predstavlja na ITB-u, jednom od najvećih turističkih sajmova

Foto: Hina

U BERLINU počinje jedan od najvećih svjetskih turističkih sajmova. Zemlja partner je Meksiko, a svoju ponudu predstavit će i Hrvatska. U Berlinu je i ministar turizma Darko Lorencin, direktorica Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić i direktor predstavništva HTZ-a u Njemačkoj Mate Radić.

Više od 170.000 posjetitelja godišnje posjeti ITB na kojem se predstavlja 10 tisuća izlagača iz 180 zemalja. Na štandu veličine 220 metara četvornih bit će održana nacionalna prezentacija Hrvatske. Za promociju je zadužena Turistička zajednica.

Planirani su brojni sastanci s predstavnicima vodećih organizatora putovanja. Jedna od tema je jačanje turističke suradnje. Nedavno smo na turističkom sajmu u Muenchenu bili zemlja partner, a na važnost turističke prezentacije i pristnosti na sajmovima u nedavnom intervju Media servisu govorio je ministar Lorencin.

"Njemačka je naše tržište broj jedan. Predstavljamo naše ključne proizvode i novine. Bitan nam je diverzificiran pristup tim tržištima, ne samo putem sajmova nego i on line".

Ministar će sudjelovati na 4. UNWTO ministarskom summitu Put svile te održati sastanak s generalnim tajnikom Svjetske turističke organizacije Talebom Rifaijem i predsjednicom Odbora za turizam njemačkog Bundestaga, Heike Brehmer.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara