Hrvatska udruga poslodavaca: Nismo smanjili javni sektor, naravno da nam je pao rejting!

Hrvatska udruga poslodavaca: Nismo smanjili javni sektor, naravno da nam je pao rejting!

Foto: Arhiva 

ČELNIK HUP-a Ivica Mudrinić komentirao je snižavanje kreditnog rejtinga te naveo koje korake trebamo poduzeti kako bismo se što prije oporavili.
 
"Nažalost, pokazalo se ispravno ono o čemu duže govore vodeći ekonomisti, domaći i strani stručnjaci - nismo napravili dostatne reforme, nismo smanjili javnu potrošnju i javni sektor i kao rezultat imamo pad rejtinga. No sada treba pronaći mudrost, staviti svo znanje i razvojni potencijal hrvatskog društva u funkciju razvoja i stvoriti istinski iskorak. Treba dati podršku Vladi. HUP nudi svoju podršku da pronađemo put", kaže Mudrinić.
 
Koje žurne korake Vlada treba poduzeti kako bismo se što prije oporavili od ovog šoka?
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mislim da bi Vlada uz podršku različitih čimbenika u društvu, uključujući HUP, trebala stvoriti paket kratkoročnih mjera, ali onih koje imaju značajan potencijal da stvore istinski iskorak u kratkom roku i da vratimo povjerenje domaćem i stranom kapitalu i da se započne ciklus ulaganja i zapošljavanja u što kraćem roku", poručuje Mudrinić.
 
Treba li zvati Međunarodni monetarni fond u pomoć?
 
"Ovisi. Nije ni to isključeno. Treba upravljati situacijom i izabrati najbolji put. Ako je to najbolja opcija, onda ni to ne treba isključiti", rekao je Mudrinić. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara