Hrvatska udruga poslodavaca otvorila regionalni ured u Varaždinu

Hrvatska udruga poslodavaca otvorila regionalni ured u Varaždinu

Ilustracija: scx.hu 

HRVATSKA udruga poslodavca (HUP) danas je otvorila regionalni ured u Varaždinu kako bi se poslodavcima s područja četiriju županija sjeverozapadne Hrvatske osigurala snažnija i kvalitetnija podrška u radu i promicanju njihovih interesa.

U povodu osnivanja varaždinskog ureda, Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavca  i Jasminka Porobija, direktorica regionalnog ureda u Varaždinu predstavili su plan i program rada podružnice.
 
Članovi HUP-a s područja Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije imat će u predstavniku regionalnog ureda podršku u komunikaciji s državnim i javnim tijelima. Budući da je HUP socijalni partner Vlade, na taj način će se članovima s područja četiri županije osigurati snažnije sudjelovanje u kreiranju sistemskog zakonodavstva, sudjelovanje u socijalnom dijalogu i partnerstvima preko Gospodarsko socijalnih vijeća Županija.
 
Regionalni ured preuzet će aktivniju ulogu u predlaganju mjera povoljnije poduzetničke i investicijske klime,  a intenzivirat će se suradnja sa Zavodima za zapošljavanje osobito u dijelu prekvalifikacija, sukladno potrebama poduzetnika regije te jačati suradnja s visokoobrazovnim ustanovama u cilju artikulacije stvarnih potreba visokoobrazovanih mladih ljudi.
 
"Želimo u narednom periodu poslodavcima četiriju županija osigurati platformu za aktivno komuniciranje s javnosti i lobiranje prema tijelima državne i lokalne vlasti, kao i tijelima EU. Regionalni ured u Varaždinu bit će mjesto putem kojeg će se članovi moći aktivnije uključiti u integracijske procese i širenje međunarodne suradnje", izjavio je Davor Majetić, glavni direktor HUP-a.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Jasminka Porobija, direktorica regionalnog ureda u Varaždinu dodala je: "Uz sve navedeno, HUP Varaždin aktivno će sudjelovati u radu Gospodarsko-socijalnih vijeća, a za svoje članove će redovito organizirati edukativne i informativne seminare, specijalistička predavanja, okrugle stolove kao i sve druge aktivnosti koje mogu doprinijeti razmjeni poslovnih informacija i interesa među članovima i unaprjeđenju gospodarstva regije te će biti aktivan zastupnik društveno odgovornih projekata.  
 
Hrvatska udruga poslodavaca u Hrvatskoj posluje u matičnom sjedištu u Zagrebu, a ima podružnice u Rijeci, Splitu i Osijeku. Uz novootvoreni ured u Varaždinu, omogućuje se bolja regionalna iskoristivost usluga koje HUP nudi za članove i poslodavce u svim županijama, bolje upravljanje njihovim potrebama i maksimiziranje regionalnog potencijala i poslovne suradnje.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara