Hrvatski Caritas uplatio 100 tisuća kuna za stradale u poplavama

Hrvatski Caritas uplatio 100 tisuća kuna za stradale u poplavama

Foto: FAH

"IZ INTERVENTNOG fonda Hrvatski je Caritas danas uputio i 100.000 kn namijenih nabavi najnužnijih namirnica za obitelji postradale u poplavi za koje skrbe Caritas Požeške biskupije i Đakovačko-osječke nadbiskupije", stoji u obavijesti Caritasa.

Naime, uslijed velikih materijalnih stradanja i brojnih ugroženih obitelji i domaćinstava uzrokovanih poplavama u kontinentalnoj Hrvatskoj izlijevanjem Save, Hrvatski je Caritas 17. svibnja odlukom čelnika mons. Josipa Mrzljaka, pokrenuo akciju prikupljanja pomoći poplavljenima.

"Našim sugrađanima koji su morali napustiti svoje domove i svima onima kojima strepe za
neposrednu budućnost i moraju se suočiti s bolnim gubitcima, želimo reći da nisu, i neće ostati, sami", poručuje mons. Fabijan Svalina, ravnatelj Hrvatskog Caritasa.

Caritas i dalje poziva građane da svojim novčanim prilozima, a tvrtke i donacijama proizvoda, priskoče u pomoć svojim postradalim sugrađanima svjedočeći socijalnu osjetljivost i
djelatnu ljubav.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić primio je danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu zagrebačkog gradonačelnika  Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na početku susreta Kardinal i Gradonačelnik razgovarali su o aktualnim zbivanjima u Hrvatskoj, posebice o elementarnim nepogodama koje su zadesile istočni dio Hrvatske. S obzirom na razmjere šteta na poplavljenim područjima i potrebe ljudi, usuglasili su se da će Caritas Zagrebačke nadbiskupije i Grad Zagreb zajedno poduzeti konkretne korake pomoći potrebnima, posebno u dostavljanju osnovnih životnih potrepština.

U akciju je moguće uključiti se:

• uplatom na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR05 2340 0091 1000 8034 0, poziv na

broj 175; SWIFT PBZGHR2X

• pozivom na donacijski telefon 060 9010 (6,25kn po pozivu, PDV uključen)

• on-line uplatama na www.caritas.hr

• građani se o ostalim konkretnim mogućnostima uključenja u akciju mogu informirati u

najbližem biskupijskom ili župnom caritasu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara