Hrvatski vojnici se vratili iz Afganistana: "Sve zadaće koje su bile stavljene pred nas uspješno smo izvršili"

Foto: MORH

NA PLESO su jučer sletjeli pripadnici 21. hrvatskog kontingenta koji su od ožujka u NATO misiji ISAF u Afganistanu. 185 pripadnika 21. hrvatskog kontingenta koji su od ožujka u NATO misiji ISAF u Afganistanu te 23 člana 7. crnogorskog kontingenta jučer u poslijepodnevnim satima stigli u Zagreb.

Pripadnike hrvatskih i crnogorskih oružanih snaga dočekalo je izaslanstvo u kojem su uz izaslanika ministra obrane i načelnika GS OSRH, general bojnika Dragutina Repinca, bili među ostalim i zapovjednici grana OS RH te predstavnici Ministarstva obrane Crne Gore. Obraćajući se postrojenim pripadnicima međunarodne misije, general bojnik Repinc im je zahvalio na uloženom trudu i profesionalnosti kojom su obavljali sve svoje zadaće te time na najbolji mogući način predstavljali svoje države.

"Zajedničke aktivnosti Hrvatske i Crne Gore dokaz su izvrsnih odnosa i partnerske suradnje dviju zemalja u regiji", naglasio je general bojnik Repinc izražavajući svoju želju da se ta suradnja i ubuduće nastavi.

Zapovjednik 21. hrvatskog vojnog kontingenta brigadir Krešo Tuškan, u svom je obraćanju istaknuo angažman, zalaganje i odgovornost svih pripadnika.

"Sve zadaće koje su bile stavljene pred nas uspješno smo izvršili. Posebno mi je zadovoljstvo što su pripadnici kontingenata dviju zemalja cijelo vrijeme radili kao jedan tim, i svima čestitam na odlično obavljenom poslu", rekao je brigadir Tuškan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara