Hrvatskog povjesničara u New Yorku ubio prijatelj nakon svađe oko zemljišta

Hrvatskog povjesničara u New Yorku ubio prijatelj nakon svađe oko zemljišta

Foto: Google Street View

ALEXANDER BONICH (49), Hrvat s prebivalištem u Italiji, priznao je policiji da je u njujorškom Astoria parku ubio Willama Klingera. On i naš poznati povjesničar bili su prijatelji.

Klinger je u New Yorku nekoliko dana živio kod Bonicha, kojeg je poznavao iz Italije. Bonich je prevoditelj i posljednjih mjeseci živi u SAD-u jer je gost predavač na jednom fakultetu pa je Klingeru pomagao da se snađe u gradu, piše NJ Daily News.

Nadzorne kamere su ih snimile kako obilaze trgovine u Queensu nekoliko sati prije ubojstva. Posvađali su se oko zemljišta u Italiji koje mu je povjesničar trebao prodati.

Bonich je ispričao istražiteljima da je Klinger imao antikni revolver koji mu je oduzeo i počeo se udaljavati iako mu je rekao da stane. Nakon što Klinger nije stao, pogodio ga je metkom u potiljak. Nakon toga mu je prišao i ispalio mu još jedan metak u glavu. Oružje je nakon zločina bacio u obližnju rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubojicu prepoznala udovica

Nakon ubojstva je otišao u svoj stan u Queensu i bacio sve Klingerove stvari da sakrije dokaze. No, Klingerova supruga ga je prepoznala na snimkama kamere pa su ga policajci brzo uhitili.

Bonich je optužen za ubojstvo, ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj skrivanja dokaza. Prvo je tvrdio da ga je ubio u samoobrani.

Klinger, koji je bio stručnjak za fašističko-antifašističku tematiku i Titovu Jugoslaviju, trebao je biti gost predavač na koledžu Hunter dva mjeseca, rekao je njegov prijatelj Mijo Mirković portalu nj.com.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara