Hrvoju Kolariću iz Belupa drugi mandat na čelu HUP-ove udruge proizvođača lijekova

Foto: HUP

ČLANICE Udruge proizvođača lijekova pri HUP-u, na današnjoj su sjednici Skupštine Udruge, ponovno su za predsjednika, u novom jednogodišnjem mandatu, izabrale Hrvoja Kolarića, direktora koprivničkog Belupa.

Udruga proizvođača lijekova HUP-a okuplja 8 domaćih proizvođača lijekova i zastupa interese 4600 zaposlenika. Članice Udruge u 2012. su ostvarile 5,2 milijarde ukupnog prihoda, izvezle su proizvoda u vrijednosti 3,218 milijardi kuna, odnosno, 62 posto svoje ukupne proizvodnje, a  od 2009. do 2012. u investicije  su uložile 1.1 milijardu kuna.
 
"Cilj našeg dosadašnjeg rada je partnerstvo i suradnja s institucijama zdravstvenog sustava, opterećenog brojnim problemima. Tako će biti i u budućnosti. Vjerujemo da smo doista strateška industrija, pokretač razvoja hrvatskog gospodarstva. Zajedništvo i partnerstvo s institucijama sustava nema alternativu, jer samo zajedno možemo zaštiti i sačuvati ono najvrjednije što imamo; zdravlje naših pacijenata i radna mjesta svih nas te zdravstveni proračun učiniti održivim, a ovu zemlju državom iz koje nitko neće poželjeti otići",  rekao je Hrvoje Kolarić, rezimirajući dosadašnji jednogodišnji mandat, ali i predstavljajući članovima Skupštine svoj program rada za narednu godinu dana mandata.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara