I Crnogorci prosvjeduju protiv fiskalizacije: Vlasnik kafića počastio prijatelja kavom bez računa i dobio kaznu od 2,5 tisuće eura

I Crnogorci prosvjeduju protiv fiskalizacije: Vlasnik kafića počastio prijatelja kavom bez računa i dobio kaznu od 2,5 tisuće eura

Ilustracija: Google Earth

NE MUČI samo naše obrtnike fiskalizacija. Naime, u crnogorskom turističkom naselju Petrovac 50 je ugostiteljskih lokala, kafića i restorana jučer na nekoliko sati zaključalo brave nakon što je inspekcija jednom vlasniku kafića naplatila kaznu od čak 2,5 tisuće eura jer nije izdao račun prijatelju kojemu je donio kavu i počastio ga.

"Inspektori reketiraju ugostitelje"

Revoltirani zbog, kako su naveli, "bahatog, neprofesionalnog i osornog odnosa inspekcija", vlasnici svih popularnih kafića na glavnoj gradskoj rivi, podržani svojim kolegama iz drugog dijela grada, zatvorili su svoje lokale i pozvali državu da preispita rad svojih inspekcijskih službi, za koje tvrde da, umjesto kontrola, "reketiraju ugostitelje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kap koja je prelila čašu bila je, kako su naveli, kazna od 2 500 eura koju je inspektor napisao vlasniku jednog od lokala koji je kavom častio svog prijatelja i nije ispisao fiskalni račun, iako je u tom lokalu do tada bilo "kucano" gotovo deset tisuća eura prometa.

Počastio obitelj pa dobio takvu kaznu da je morao zatvoriti lokal

Slično se dogodilo i ugostitelju koji obiteljski ručak u svom restoranu za svoju suprugu i djecu, nije otkucao na blagajni, zbog čega je uslijedila kazna od više tisuća eura, nakon čega je vlasnik zatvorio lokal, izvještava crnogorski portal Vijest.me.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara