I Matić pisao Kolindi: Neka dođe na sastanak u ministarstvo i pokaže da poštuje institucije

I Matić pisao Kolindi: Neka dođe na sastanak u ministarstvo i pokaže da poštuje institucije

Foto: FAH

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ u petak je putem svoje tajnice pozvala ministra branitelja Predraga Matića na sastanak vezano uz prosvjed u Savskoj 66, potvrđeno je Indexu danas iz Kabineta ministra.

"Prije svega, možemo potvrditi kako je ministar Matić tijekom jučerašnjeg dana poslao pismo Predsjednici Republike Hrvatske. Također, potvrđujemo i kako je Predsjednica telefonski, putem svoje tajnice, prošloga petka, 27. veljače, uputila poziv u Kabinet ministra Matića za održavanje sastanka na temu aktualnog prosvjeda jedne braniteljske skupine pred zgradom Ministarstva", stoji u odgovoru koji je Index zaprimio.

"Ministar se u svom pismu zahvalio Predsjednici na pozivu te je obavijestio kako zbog brojnih obaveza u Ministarstvu i neodgodivih privatnih obaveza koje je imao tijekom cijelog dana nije bio u mogućnosti osobno se javiti i odazvati pozivu.

Nadalje, ministar je istaknuo kako je njemu, kao legalistu i demokratu po uvjerenju, čast i obaveza komunicirati s demokratski i legalno izabranom predsjednicom države. Osim toga, ministar je naveo i kako je on, kao član Vlade Republike Hrvatske, politički i profesionalno dužan surađivati sa svim institucijama sustava, a osobito s Predsjednicom i njezinim Uredom", kažu nam iz Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Matić: Neka Kolinda dođe u ministarstvo

"Također, ministar je Predsjednicu pozvao na razgovor u Ministarstvo branitelja kako bi je upoznao sa svim politikama, programima i mjerama Ministarstva branitelja namijenjenim hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji kako bi bila u mogućnosti donijeti objektivniju procjenu opravdanosti prosvjeda. Ministar je izrazio nadu bi izneseni podaci mogli biti i prilika da s Predsjednicom iskristalizira zajednički stav i ponudi optimalno rješenje za prekid prosvjeda.

Kao drugu temu razgovora, ministar je predložio komunikaciju i suradnju Ministarstva branitelja i Ureda predsjednice prilikom dodjele odlikovanja zaslužnim braniteljima, otkrivanja spomen-obilježja na mjestima masovnih grobnica, organizacije obljetnica velikih vojno-redarstvenih operacija te na nizu drugih pitanja na kojima bi ove dvije institucije trebale surađivati.

Na koncu, ministar je izrazio svoj stav kako bi bilo dobro da se sastanak održi u Ministarstvu jer bi Predsjednica time pokazala da poštuje i štiti, onako kako to i propisuje Ustav RH, institucije sustava, a prosvjednicima bi pokazala da se problemi mogu rješavati samo dijalogom unutar nadležnih institucija", zaključuje se u odgovoru koji potpisuje Zvonimir Galić iz Kabineta ministra.

Podsjetimo, ministar Matić osvrnuo se u četvrtak na sastanak Kolinde Grabar-Kitarović i predstavnika prosvjednika iz Savske, koji se održao na Pantovčaku.

> Ministar Matić o Kolindinom sastanku sa šatorašima na Pantovčaku: Mogla je i mene zvati

"Današnji sastanak je četvrti ili peti put da se predsjednica sastaje s prosvjednicima, a još uvijek se nije sjetila da postoji legalni, zakonito izabrani ministar hrvatskih branitelja", izjavio je prošloga četvrtka Matić.

S obzirom na to da je poziv na Pantovčak stigao dan nakon Matićeve izjave, čini se kako ga je Grabar-Kitarović čula.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara