I Novi Zagreb zbog Jakuševca traži naknadu: "I nama smrdi! I naša djeca udišu otrovne plinove!"

I Novi Zagreb zbog Jakuševca traži naknadu: "I nama smrdi! I naša djeca udišu otrovne plinove!"

Foto: HRPhotoContest.com (BurazX)

SKUPINA građana okupljena u novoj građanskoj inicijativi pod nazivom "I nama smrdi" zatražila je jučer od zastupnika zagrebačke Gradske skupštine uvođenje posebne naknade za umanjenu kakvoću življenja za sve stanovnike Novog Zagreba suočene s problemom zbrinjavanja otpada na nesaniranom jakuševačkom smetlištu.

Potaknuti prijedlogom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se takva naknada na sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba zakazanoj za 31. svibnja dodijeli stanovnicima Jakuševca, Hrelića i Mičevca, građani okupljeni u inicijativi traže da se ona dodijeli i svim ostalim stanovnicima Novog Zagreba kojima nesanirano smetlište umanjuje kvalitetu života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da je stanovnicima navedenih naselja umanjena kvaliteta života zbog smetlišta koje je već trebalo biti zatvoreno i dobrim dijelom sanirano. Međutim, činjenica je da je umanjena kvaliteta života i nama stanovnicima Dugava, Travnog, Utrina, Sopota, Zapruđa, Sloboštine.... I mi živimo u neposrednoj blizini odlagališta! I nama smrdi! I naša djeca udišu otrovne plinove!", ističe se u priopćenju inicijative.

Dok se prvome redu zalaže za što hitniju sanaciju Jakuševca, inicijativa "I nama smrdi" do pronalaska rješenja traži jednaka prava za sve, te utvrđivanje jasnih kriterija dodjele sredstava, uz poruku: "Tražimo da budemo jednaki i da nas se zaštiti! Jesmo li i za vas građani drugog reda?".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara