I dalje kolone kamiona na Bajakovu, Linić demantirao da se u Pločama srušio carinski sustav

I dalje kolone kamiona na Bajakovu, Linić demantirao da se u Pločama srušio carinski sustav

Foto: Vlado Kos/Cropix

KILOMETARSKE kolone kamiona i danas su slika s graničnih prijelaza. Ulazak u Hrvatsku, odnosno Europsku uniju, vozačima teretnih vozila od 1. srpnja se pretvorio u "noćnu moru".

Ministar financija Slavko Linić demantirao je da se u Pločama srušio carinski sustav. "Ne, nije točno. Osim gužve na Bajakovu koja je, prije svega, radi toga što se mnogi špediteri nisu organizirali, nisu se pripremili. Jutros je šef Carine, gospodin Grabar, otišao s tri dodatna špeditera s kojima će se omogućiti da se ubrza procedura. Svi ostali carinski sustavi se uhodavaju, gužve više nemamo i osim par kamiona, koji redovito čekaju, nisu problemi, pa čak ni na jednom prijelazu na jugu Hrvatske", rekao je Linić.

Na graničnom prijelazu Metković pojačan je ulazak u zemlju (čekanje oko 1 sat). Na graničnom prijelazu Bajakovo dugotrajna su čekanja u teretnom prometu na ulazu u zemlju, izvijestili su iz HAK-a.

Na Bajakovu na izlazu gužvi nema, ali na ulazu su i dalje kolone...

Stabilizira se stanje na Graničnom prijelazu Bajakovu kada je riječ o gužvama na carini, kaže prvi čovjek Carinarnice Osijek Davor Petović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na graničnom prijelazu Bajakovo na izlazu gotovo da uopće nema gužvi, samo se na parkiralištu nalazi nekoliko vozila. Svi sustavi uredno rade. Carinski službenici, a i špediteri uspijevaju razriješiti svako vozilo i na izlazu gužvi uopće nema", istaknuo je Petović.

Situacija na ulazu u zemlju nešto je drugačija. "Na ulazu u Republiku Hrvatsku, sa strane Batrovaca iz Republike Srbije, kolona na suprotnoj strani je negdje ispod tri kilometra i to u jednoj traci. Znači, uspjeli smo za ova posljednja 24 sata glavninu toga riješiti", rekao je Petović.

Uskoro bi sve trebalo biti po starom. "Očekujemo da ćemo do kraja današnjeg dana svesti čekanje na Bajakovu onako kako je bilo i prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Mislim da ćemo do večeri definitivno biti u tom nivou i da nekih dugih bitnijih čekanja nema", zaključio je Petović.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara