IDS: Odluka o uklanjanju imovinskih kartica "korak unazad u području razvijanja demokracije"

IDS: Odluka o uklanjanju imovinskih kartica "korak unazad u području razvijanja demokracije"

Foto: Hina

IDS ne podupire odluku o uklanjanju imovinskih kartica dužnosnika s internetskih stranica Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa jer se kao odgovorna stranka zauzima "za maksimalnu transparentnost i dostupnost svih podataka iz cjelokupnoga javnog financijskog i ostalog poslovanja", navodi IDS u priopćenju za javnost.

Kako se ističe u priopćenju, IDS-ovo je stajalište da je transparentnost svih podataka od ključne važnosti za građansku kontrolu izabranih predstavnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U današnjim okolnostima, kad politika nije na dobrom glasu i građani gube nadu da je politika sposobna rješavati probleme društva, takva odluka dodatno narušava povjerenje građana u politički sustav", ističe IDS i dodaje kako vjeruje da je ta odluka o uklanjanju imovinskih podataka "korak unazad u području razvijanja demokracije", a šteta je to veća uzme li se u obzir da se približavaju parlamentarni izbori.

Kako navode u IDS-u, građani imaju apsolutno pravo znati kako se troši javni novac, a dobar su primjer istarski gradovi na čelu s Pazinom, Pulom i Labinom, koji su nekoliko puta i nagrađeni "zbog transparentnosti i uključivanja javnosti u proces donošenja odluka".

Bez obzira na odluku tog povjerenstva, IDS će i dalje pridonositi povećanju transparentnosti te će u skladu s time u sljedećem razdoblju objaviti imovinske kartice svih stranačkih dužnosnika na svojoj službenoj internetskoj stranici, ističe IDS.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara