IPARD: 1,86 milijuna kuna za peradarsku farmu

Foto: scx.hu

AGENCIJA za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva".

Klemen - obrt za proizvodnju  i trgovinu dobio je 1.868.177,43 kn za ulaganje u izgradnju objekata za držanje peradi (tov pilića) unutar prostora farme te opremanje objekata za držanje peradi, uključujući opremu za sprečavanje širenja ptičjih bolesti te ulaganja u posebnu opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja, poput tankova za gnoj, objavila je Agencija.
 
Time su postignuti standardi EU u pogledu zaštite okoliša i dobrobiti životinja te je povećana proizvodnja i konkurentnost na tržištu.
 
Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa.
 
Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara