IS preuzeo odgovornost za samoubilački napad Saudijskoj Arabiji: "Šijitima predstoje olovni dani"

IS preuzeo odgovornost za samoubilački napad Saudijskoj Arabiji: "Šijitima predstoje olovni dani"

Foto: Hina

ISLAMSKA država (IS) je u priopćenju objavljenom na džihadističkim internetskim stranicama u petak preuzela odgovornost za samoubilački napad na šijitsku džamiju na istoku Saudijske Arabije u kojem ima mnogo mrtvih i ranjenih.

U priopćenju se navodi da su "vojnici kalifata u pokrajini Nadžd" (u Saudijskoj Arabiji) odgovorni za taj napad, koji je ranije u petak izveo bombaš samoubojica aktiviranjem eksplozivnog pojasa među okupljenim vjernicima. Objavljena je i njegova fotografija te ime Abu Amer Al-Nadži.

U priopćenju se šijitima prijeti da im predstoje "olovni dani" sve dok ih "vojnici IS-a ne istjeraju s Arapskog poluotoka".

U jednom od najsmrtonosnijih napada posljednjih godina u Saudijskoj Arabiji ubijena je 21 osoba, a ranjeno više od 90, u vrijeme molitve u prepunoj džamiji Imam Ali u selu al Kadihu.

U video snimci koju je na internet postavio IS vidi se unutrašnjost džamije prepuna dima i prašine, dok ljudi obliveni krvlju leže na podu prekrivenom komadima betona i razbijenog stakla i zapomažu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara