IS prijeti ubojstvom dvojice Japanaca ako njihova vlada ne plati 200 milijuna dolara

IS prijeti ubojstvom dvojice Japanaca ako njihova vlada ne plati 200 milijuna dolara

Screenshot: Youtube

ISLAMISTIČKA skupina IS zaprijetila je u utorak u novoj video-snimci da će ubiti dvojicu japanskih talaca za koje tvrdi da ih drži te je zatražila otkupninu od 200 milijuna dolara od japanske vlade kako bi im spasila život.

U video-snimci emitiranoj na džihadističkim stranicama, čija autentičnost nije neposredno potvrđena, skupina koja kontrolira velike dijelove teritorija u Iraku i Siriji prijeti da će "ubiti u sljedeća 72 sata oba taoca i traži od japanske vlade da isplati 200 milijuna dolara za spas njihovih života".

Poznati po brutalnosti

Ta skupina poznata po brutalnosti prvi put objavljuje da drži japanske taoce. Identificirala ih je kao Harunu Yukawu i Kenjija Gota Jogu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Do objave snimke dolazi dok se predsjednik japanske vlade Shinzo nalazi u posjetu Jeruzalemu, a prije susreta s palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom u Ramalahu na Zapadnoj obali, zadnjoj etapi turneje koja obuhvaća Egipat, Jordan i Izrael.

Japanska vlada objavila je u utorak da neće pokleknuti pred terorizmom reagirajući na prijetnju IS-a.

"Stajalište naše zemlje da ne poklekne u borbi protiv terorizma ostaje nepromijenjeno", izjavio je glasnogovornik vlade Yoshihide Suga na susretu s novinarima nakon objave on line video-snimke čija se autentičnost trenutačno ispituje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara