Ikea i službeno podnijela zahtjev za gradnju robne kuće kraj Ivanje Reke

Ikea i službeno podnijela zahtjev za gradnju robne kuće kraj Ivanje Reke

Foto: AFP

IKEA je jučer, 27. prosinca, službeno podnijela zahtjev za izdavanjem građevinske dozvole za svoju prvu robnu kuću u Hrvatskoj. Podsjećamo, riječ je o robnoj kući na istočnom izlazu iz Zagreba kraj Ivanje Reke u općini Rugvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tako su konačno riješene su sve imovinsko-pravne i administrativne pretpostavke za početak gradnje na kojima smo dugi niz godina intenzivno radili. Zakonski rok za izdavanje građevinske dozvole je maksimalno 45 dana i 15 dana nakon izdavanja za njezinu pravomoćnost, pa očekujemo kako će građevinski radovi početi tijekom ožujka/travnja 2013.godine. Otvorenje prve robne kuće u Hrvatskoj očekujemo godinu dana nakon početka izgradnje", izvijestili su iz Ikee.
 
"Ono što će također obilježiti 2013.godinu za nas, osim same izgradnje robne kuće, bit će i intenzivno zapošljavanje budućih zaposlenika. Tijekom cijele godine kontinuirano ćemo otvarati nova radna mjesta, a kulminacija će biti šest mjeseci pred otvorenje same robne kuće kada očekujemo zapošljavanje do 200 budućih kolega. U konačnici u robnoj kući Ikea raditi će oko 350 zaposlenika. Ukupna investicija tvrtke Ikea u Hrvatskoj iznosit će oko 100 milijuna eura", dodaju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara