Ikea predstavila katalog: "Otvoreni smo za hrvatske proizvođače, ali moraju biti konkurentni na svjetskom tržištu"

Ikea predstavila katalog: "Otvoreni smo za hrvatske proizvođače, ali moraju biti konkurentni na svjetskom tržištu"

Foto: Ikea.hr

ROBNA kuća Ikea Zagreb koja je najavila otvaranje za 21. kolovoza, predstavila je danas svoj prvi katalog za Hrvatsku.
 
Čak 500 tisuća komada kataloga bit će dostavljeno na adrese u krugu od 60 kilometara od robne kuće, u razdoblju od 01. do 20. kolovoza.
 
Oni koji ne primaju reklamne materijale, katalog će moći dobiti prilikom posjeta robnoj kući, ili ga pronaći u elektroničkom obliku na internet stranicama Ikee.
 
Direktor Ikee u Hrvatskoj Dragan Skalušević predstavio je koncept na kojem posluje njihova tvrtka, koji se zasniva na maksimalnom snižavanju troškova kako bi se postigla što niža cijena proizvoda.
 
Ukupno 9500 proizvoda, ali malo iz Hrvatske
 
Ikein katalog vrijedi godinu dana te se u tom razdoblju cijene mogu sniziti ali ne i povisiti, a sadrži oko 2000 proizvoda od ukupno 9500 proizvoda koliko će ih biti ponuđeno u robnoj kući u Zagrebu.
 
Što se tiče cijena, najavljeno je da će od ukupnog broja, najmanje 7000 tisuća proizvoda imati cijenu koja je ista ili niža u odnosu na trgovine u Austriji.
 
No, hrvatski proizvođači namještaja po svemu sudeći, neće imati većeg udjela u tom asortimanu.
 
Za sada, za Ikeu radi jedino Tvin iz Virovitice koji sa njima surađuje još od 1981. godine.
 
Osim toga, u pregovorima su i sa požeškim Spin Valisom.
 
Suradnju su imali i sa jednom tvrtkom iz Buja koja je proizvodila metalne proizvode, ali se ta suradnja smanjuje. Osim toga, razgovaraju i sa proizvođačem plastike iz Splita, ali ishod svega toga je neizvjestan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Ikea traži dobavljače koji su konkurentni u svijetu
 
Problem za hrvatske tvrtke moglo bi predstavljati to što Ikea traži dobavljače koji su konkurentni na svjetskom tržištu, a ne samo lokalnom i regionalnom.
 
Ikea radi uglavnom sa velikim proizvođačima, koji mogu opskrbljivati njihove trgovine diljem svijeta.
 
"Mi smo otvoreni za suradnju. To smo pokazali, u nekoliko navrata, kada smo se susreli sa proizvođačima i Hrvatskom gospodarskom komorom. Otvoreni jesmo, ali nama trebaju proizvođači koji su konkurentni na svjetskom tržištu“, izjavio je Skalušević.
 
Ikea je do sada u Hrvatsku uložila 685,2 milijuna kuna, a bit će zaposleno ukupno oko 300 ljudi.
 
Robna kuća prostire se na oko 38 tisuća kvadrata, te spada u veće robne kuće tvrtke, a nadaju se da će u prvoj godini poslovanja privući 3 milijuna kupaca.
 
 
Ikea Family program
 
Svi kupci mogu se učlaniti u program IKEA FAMILY. To je klub lojalnosti koji članovima omogućuje popuste u robnoj kući, besplatne seminare i radionice o uređenju doma, osiguranje proizvoda od oštećenja na putu do kuće, besplatnu kavu ili čaj u IKEA restoranu i druge pogodnosti.
 
Zainteresirani građani za IKEA FAMILY karticu mogu se besplatno prijaviti u robnoj kući ili na internetskoj stranici www.IKEA.hr. "Voljeli bismo zaželjeti dobrodošlicu u obitelj IKEA što većem broju građana Hrvatske“, izjavio je Georg Platzer, voditelj robne kuće IKEA Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara