Imenovano Vijeće za prehrambenu industriju: "Za daljnji razvoj prehrambene industrije 2013. godina je ključna"

Foto: Dragan Matić/Cropix

MINISTARSTVO poljoprivrede jučer je održalo prvu sjednicu Vijeća za prehrambenu industriju.

Resorni ministar Tihomir Jakovina imenovao je Vijeće za prehrambenu industriju koje je kako su priopćili iz Ministarstva, sastavljeno od predstavnika najvećih prehrambenih kompanija, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Ekonomskog instituta te Prehrambeno biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovano je s ciljem praćenja i razmatranja stanja prehrambeno prerađivačke industrije, predlaganja mjera radi povećanja konkurentnosti, proizvodnje i prodaje na domaćem i inozemnom tržištu.

"Potpuno svjesni strateške važnosti prehrambene industrije za hrvatsko gospodarstvo koje je i u godinama krize uspjelo zadržati dobre poslovne rezultate, odlučili smo poduzeti sve mjere industrijskih politika kako bi osnažili tržišnu poziciju prehrambene industrije. Za daljnji razvoj prehrambene industrije 2013. godina je ključna, budući da će od 1. srpnja, ulaskom Hrvatske u EU, izvoz biti opterećen višim troškovima, dok se domaće tržište otvara za snažnu inozemnu konkurenciju, zbog čega je nužno da se u dijalogu s prehrambenom industrijom pronalaze rješenja te formiraju ciljevi industrijske politike za predstojeće razdoblje", rekao je  Jakovina.

Članovi Vijeća prihvatili su osnivanje i rad u Vijeću kao i inicijativu da se Vijeće sastaje jednom mjesečno.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara