Ina odgovara Liniću: Sve poreze plaćamo na vrijeme

Foto: Hina

"SVE SVOJE obaveze kompanija podmiruje uredno i na vrijeme", stoji u priopćenju za javnost koje je Ina izdala kao odgovor na prozivke Slavka Linića.

"Slijedom tvrdnji izrečenih jučer od strane g. Slavka Linića, željeli bismo istaknuti kako je netočan navod da INA na bilo koji način izbjegava plaćanje poreza", poručuju iz Ine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodaju kako su podmirili sve obveze sukladno rješenju Porezne uprave kojim se retroaktivno utvrđuje i obračunava porez vezan uz tehnološke manjkove u rafinerijskoj proizvodnji. No, iz Ine dodaju kako to rješenje smatraju neosnovanim.

"Naime, prilikom evidentiranja proizvodnje naftnih derivata i utroška tehnološkog goriva i povezanih tehnoloških manjkova, INA je primjenjivala postojeću zakonsku regulativu i najbolje svjetske prakse u naftnoj industriji. Protiv navedenog Rješenja kompanija je, po nekoliko osnova, uložila tužbu Upravnom sudu te je postupak u tijeku", tvrdi Ina.

Odgovorili su iz Ine i na optužbe koje je Linić iznio na račun šefa NO-a te firme Siniše Petrovića, inače prijatelja Zorana Milanovića:

"Vezano za navode g. Linića o predstavniku radnika u Nadzornom odboru Ine, napominjemo kako je odluka o opozivu i imenovanju predstavnika radnika u Nadzorni odbor u nadležnosti Radničkog vijeća. Niti su predsjednik Nadzornog odbora niti Nadzorni odbor donijeli odluku o opozivu gđe Maje Rilović i imenovanju g. Bože Mikuša u Nadzorni odbor, već je Radničko vijeće donijelo odluku o imenovanju predstavnika radnika u Nadzorni odbor koju je Društvo primilo na znanje. Slijedom te odluke, sukladno zakonu, g. Božo Mikuš, kao izabrani predstavnik Radničkog vijeća, započeo je s radom u Nadzornom odboru kao njegov član".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara