Iranska tajna služba iz ruku terorista oslobodila diplomata otetog 2013. godine

Iranska tajna služba iz ruku terorista oslobodila diplomata otetog 2013. godine

Ilustracija: Hina

IRANSKI diplomat Nur-Ahmad Nikbaht, otet u Jemenu 2013., oslobođen je u "obavještajnoj operaciji" iranskih tajnih službi i vratio se u četvrtak u Teheran, objavili su iranski mediji.

"Poseban tim ministarstva za obavještajne operacije oslobodio je Nikbahta iz ruku terorista nakon niza kompliciranih i teških operacija na određenom području Jemena", rekao je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Hosein Amir Abdolahian, prenijela je agencija IRNA.

Do Nikbahtova oslobađanja dolazi tri dana nakon oslobađanja saudijskog diplomata kojega je otela mreža Al-Kaide u Jemenu u ožujku 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iranskog diplomata Nur-Ahmada Nikbahta oteli su 21. srpnja 2013. pripadnici mreže Al-Kaide kad je izlazio iz svog doma u Sani, po jemenskim plemenskim izvorima.

Državna televizija prikazala je uživo slike diplomata po dolasku u zračnu luku Mehrabad u četvrtak u Teheranu.

"Otele su me nepoznate naoružane osobe i teroristi kad sam odlazio od kuće na posao", kazao je Nikbaht na državnoj televiziji. "Držan samo kao talac i veliki su napor uložili nepoznati vojnici 12. imama (iranske tajne službe) unutar obavještajnog ministarstva, ministarstva vanjskih poslova i drugih instanci".

Pripadnici Al-Kaide držali su ga u udaljenom području između pokrajina Šabva i Bajda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara